Egyre jobb a levegőminőség Miskolcon bár, a fűtési szezon kezdetével tapasztalhatunk némi romlást a levegőben. Miskolcon is egyre többen állnak át a fatüzelésre vagy az egyéb szilárd tüzelőanyagokra a fűtés során.
2023-10-13 |
A társaság megújult vezetősége szeretné a munkába bevonni a talajvédelemben elkötelezett meghatározó piaci szereplőket és egy olyan kört kialakítani a társaság körül, akikkel együtt dolgozva hatékonyabban érheti el közös céljaikat. A legfrissebb Európai Uniós felmérések szerint termőtalajaink közel 70 %-a kisebb-nagyobb mértékben leromlott állapotú.
2023-03-01 |
Hamarosan minőségibb sajtot kapunk, ha trappista sajtot emelünk le a boltban a polcról. Ma ugyanis meglehetősen megengedően fogalmaz a Magyar Élelmiszerkönyv, de ez változni fog. Ma tulajdonképpen egy félkemény sajt kategóriájának felel meg a trappista leírása, de Hegedűs Imre szerint ez nagyon messze áll a trappista szerzetesek receptúrájától.
2020-03-05 |
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban - közölte a közelmúltban az Európai Környezetvédelmi Ügynökség. A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve. A finomrészecskék mikroszkopikus porszemek, amelyek általában a fosszilis tüzelőanyagok égésekor keletkeznek. A magyar statisztikák szerint a lakossági fűtés, égetés az elsőszámú légszennyező tevékenység, míg a második helyen a közlekedés áll, a régi dízel autók okozzák a legnagyobb problémát. A légszennyezésről beszélgetünk a következő percekben Tarr Katalinnal, a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Iroda vezetőjével.
2019-11-11 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt