2021-09-09 |
...
A sátoraljaújhelyi dohánygyár fennállásának százharmincadik, a tulajdonos Continental Cégcsoport pedig létrejöttének huszonötödik évfordulóját ünnepelte a hétvégén a dolgozóik számára megszervezett családi nap keretében Sátoraljaújhelyen. Füzi Csaba a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója rádiónknak elmondta: azért tartják fontosnak a munkán kívüli, szórakozásra alkalmat adó összejöveteleket, mert dolgozóik átlagéletkora alig negyven év fölött van, ez a korosztály pedig igényli ezt a fajta kikapcsolódást.

Sánta János a Continental Dohányipari Csoport elnöke elmondta: 25 éve egy hódmezővásárhelyi kis üzemben kezdődött a történetük, abból nőtt ki a ma már egyetlen hazai dohányipari vállalkozás, amely 1998-ban vásárolta meg az újhelyi dohánygyárat és ezzel a lépéssel nemcsak megmentett egy patinás üzemet, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően meg is tudtak maradni a piacon.

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a nagy múltú üzem az egyik legnagyobb foglalkoztató Zemplénben, ráadásul az egyetlen hazai dohányipari cég része, amely sikerrel tartotta meg pozícióit a nagy multik szorításában.

Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere emlékeztetett rá, hogy a dohánygyár sorsa az elmúlt 30-35 évben rendkívül viszontagságos volt, a rendszerváltás után egy amerikai multinacionális cég tulajdonába került, amely eleinte remek fizetéseket biztosított, de amikor megszűnt számukra az állami kedvezmény, Afrikába költöztették az újhelyi gyártókapacitást. Azután érkezett a magyar tulajdonos, amely folyamatos fejlesztéssel egyre bővítette a dolgozói létszámot is, ezzel stabil, kiszámítható munkahellyé vált.

Kiemelés:Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt