Már elindult a Virginia dohány felvásárlása Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A tavalyi aszályos év után, 2023-ban az egyenletes csapadékeloszlásnak köszönhetően a termés minősége és mennyisége is optimális.
2023-09-16 |
A 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztéshez a magyar kormány 3,6 milliárd forint támogatást biztosított. A modern ipari technikával felszerelt háromszintes csarnokban dohányelőkészítő üzemet rendeztek be, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a cég megtartsa az elmúlt 15 évben elért fejlődési ütemet.
2022-11-22 |
A sátoraljaújhelyi dohánygyár fennállásának százharmincadik, a tulajdonos Continental Cégcsoport pedig létrejöttének huszonötödik évfordulóját ünnepelte a hétvégén a dolgozóik számára megszervezett családi nap keretében Sátoraljaújhelyen. Füzi Csaba a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója rádiónknak elmondta: azért tartják fontosnak a munkán kívüli, szórakozásra alkalmat adó összejöveteleket, mert dolgozóik átlagéletkora alig negyven év fölött van, ez a korosztály pedig igényli ezt a fajta kikapcsolódást.
2021-09-09 |
Magyarországon több mint 3000 hektáron termelnek dohányt, a területek 80%-a Szabolcsban van. A tavalyi gyengébb termés után idén bizakodnak a gazdálkodók. A hazai dohánytermelőket a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége fogja össze. Új elnökük szeretné elérni, hogy ne csökkenjen tovább a hazai dohánytermelés. A részletekről Kenyeres Sándort, a MADOSZ új elnökét kérdeztük.
2021-06-01 |
Elkezdődött a dohánypalánták ültetése országszerte. Ebben az évben közel 3000 hektáron termelt dohányra kötöttek szerződést a termelők, ami jóval kevesebb, mint tavaly volt.
2020-05-22 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt