Ötödik alkalommal rendezték meg Pusztafalun a Határon Átnyúló Polgármesterek és Egyházi Vezetők Találkozóját. A rendezvény a bizonyíték arra, hogy egy 140 lakosú kistelepülés is tud példát mutatni – jelentette ki a református templomban kezdődő, majd a művelődési házban folytatódó rendezvényen Takács Viktor polgármester.
2020-03-10 |
Harmadik alkalommal rendezte meg a Karcsaiak Karcsáért Egyesület a télűző mulatságot Karcsán a település nevével megegyező tó partján. Ezzel a rendezvénnyel is a helyi hagyományok megőrzését kívánják segíteni az önkormányzattal karöltve. A hűvös, kellemetlen szelet csakis jókedvvel lehet felmelegíteni. Ezt a receptet követték a karcsaiak télbúcsúztató rendezvényükön. A Karcsaiak Karcsáért Egyesület a télűző mulatságon a közös szórakozás mellett a település és a térség aktuális hagyományait is igyekeznek megeleveníteni, vagy akár újat is teremteni.
2020-02-26 |
Az intézmény jubileumi gála műsorát az Avasi Gimnázium színháztermében rendezte meg, meghívva nagyon sok volt diákot, pedagógust.
2019-12-14 |
Ezzel a címmel szervez jótékonysági fogócskát és családi napot vasárnap, december 15-én a Dorkász Szolgálat Alapítvány a debreceni melletti Dorcas Kemping területén. Az amerikai mintára most először meghirdetett, de remélhetőleg hagyománnyá tehető programon 500 forintos nevezési díjjal lehet részt venni, a befolyó pénzt pedig a szervezet karitatív munkájára, vagyis a rászoruló családokra, idősekre fordítják. A rendezvény ugyan az adventi időszakra esik, de az így gyűjtött adományok nem csak az ünnepek alatt jelentenek segítséget a nehéz sorsú emberek támogatásában.
0:00
0:00
2019-12-12 |
Forralt Boros Kőporos címmel először rendezett boros-gasztronómiai rendezvényt a hercegkúti Trautsons Egyesület az elmúlt hétvégén. A Tokaj-hegyaljai település fiataljai által alkotott civil szervezet tagjai azon igyekeznek, hogy megteremtsék maguknak azokat a körülményeket, amelyek segítik őket abban, hogy később helyben minél könnyebben tudjanak érvényesülni szőlészeti-borászati vállalkozásiakkal, vagy esetleg az idegenforgalom területén. Legnagyobb rendezvényük az Őszváró Boros Kőporos, amelyet szeptemberben bonyolítottak le.
0:00
0:00
2019-12-04 |
Balogh Judit előadásával folytatódott a Kollégiumi Esték sorozat a Sárospataki Református Teológiai Akadémián. Az egri Eszterházy Károly Egyetem tanára "El nem mondott történetek a reformáció korából" – címmel tartotta meg előadását.
2019-11-27 |
Idén is megrendezte pályaorientációs rendezvénysorozatát a sárospataki Vay Miklós Református Szakgimnázium Szakközépiskola és Diákotthon. Ezúttal azonban különleges előadókat is meghívtak a rendezvényre. Olyan hagyományos szakmák is bemutatkoztak, amelyek manapság már nincsenek annyira a köztudatban.
2019-11-19 |
A gyülekezetek testi és lelki egészségével foglalkozik a Békési és a Csongrádi Református Egyházmegyék Presbiteri Szövetségeinek közös konferenciája, amelyet november 16-án Szegeden rendeznek meg. A konferencia vendége lesz a Brassói Egyházmegye Presbiteri Szövetségének alelnöke, Nagy Éva is, aki a Bukaresti Calvineum, azaz a román főváros magyar református gyülekezetének gondnoka is. Ő is mesél majd a sajátos presbiteri feladatokról, amelyekkel a Kárpátokon túl kell szembenézniük. A konferenciára november 10-ig várják a jelentkezőket, nem csak a két szervező egyházmegyéből. A részletekről a konferencia főszervezőjét, Nemes Gábort, a Presbiteri Szövetség Csongrád megyei szervezetének elnökét kérdeztük.
2019-11-06 |
Idén már 16. alkalommal rendeztek vadászlovaglást Sárospatakon. A több mint negyven lovas a Betyár Lovastanyán gyűlt össze, hogy felkészüljön az egész napos megmérettetésre. Itt készült most hallható összeállításunk, amelynek elején a rendezvény egyik szervezőjét, a lovastanya tulajdonosát, Livják Emíliát kérdeztük a lovas társadalmi eseményről.
2019-10-23 |
Patak Part Minifeszt címmel rendezett három napos kulturális programsorozatot A Művelődés Háza és Könyvtára Sárospatakon. A rendezvény keretében nyílt meg a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma diákjának Füssi-Nagy Regőnek a fotókiállítása az Újbástya Rendezvénycentrumban.
0:00
0:00
2019-10-17 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt