Miskolcon is nagy népszerűségnek örvendett a rendezvény, amelyet minden év november második hetében rendeznek meg egy nemzetközi programhoz kapcsolódva. Az idei témák a generációs átadás, az innovációs és a járványhelyzet gazdasági kezelése voltak. A miskolci fiatal vállalkozókat is próbálja segíteni a szövetség régiós képviselete különböző módokon, ennek részleteiről is beszámolt rádiónknak Oszlánczi Réka Észak-Magyarországi régiós elnök.
2020-11-27 |
Második alkalommal szervezte meg a Kollégiumi Könyvtári Napokat a közelmúltban a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára. Az előadások között minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebbet. A gimnazistáknak a tanulás megtanulásáról tartott előadást Kovács Csilla.
2020-10-29 |
A Debreceni Régiségvásár hazánk legnagyobb ilyen jellegű vidéki vására, mely kéthetente látogatható a Kishegyesi úti nagyáruház parkolójában. Ide érkezik időről időre az a 100-nál is több árus, akik elsősorban a Tiszántúlról, de az ország távolabbi részeiről jönnek, sőt előfordul, hogy a határon túlról is. A következő régiségvásár időpontja október 11-e, vasárnap és ezzel együtt még 5 ilyen alkalom lesz ebben az évben.
2020-10-07 |
Szeptember 23-án és 24-én a moziban 4 filmet vetítenek, amelyet beszélgetések követnek, zenekarok mutatkoznak be, illetve fotókiállítást is láthatnak az érdeklődők. A cél, hogy keresztény témákat dolgozzanak fel a művészeteken keresztül. Az ingyenes programokra online várják a jelentkezéseket.
0:00
0:00
2020-09-22 |
Aki a jelenlegi járványhelyzetben nyaralni megy, leginkább belföldi célpontot választ, és a Karneváli Hét porgramjai, a rendhagyó Virágkarnevál és az egyéb látnivalók sokakat vonzanak a cívisvárosba.
2020-08-19 |
Az augusztus 20-i ünnepi hosszú hétvége, a véradás szempontjából kritikus időszak, ráadásul még a járványhelyzet is érezteti hatását. Az elmúlt hónapokban Hajdú-Biharban folyamatosan csökkent a donorok száma, a korábbi átlagtól harmadával kevesebb egységnyi vér gyűlt össze.
2020-08-13 |
Ötödik alkalommal rendezték meg Pusztafalun a Határon Átnyúló Polgármesterek és Egyházi Vezetők Találkozóját. A rendezvény a bizonyíték arra, hogy egy 140 lakosú kistelepülés is tud példát mutatni – jelentette ki a református templomban kezdődő, majd a művelődési házban folytatódó rendezvényen Takács Viktor polgármester.
2020-03-10 |
Harmadik alkalommal rendezte meg a Karcsaiak Karcsáért Egyesület a télűző mulatságot Karcsán a település nevével megegyező tó partján. Ezzel a rendezvénnyel is a helyi hagyományok megőrzését kívánják segíteni az önkormányzattal karöltve. A hűvös, kellemetlen szelet csakis jókedvvel lehet felmelegíteni. Ezt a receptet követték a karcsaiak télbúcsúztató rendezvényükön. A Karcsaiak Karcsáért Egyesület a télűző mulatságon a közös szórakozás mellett a település és a térség aktuális hagyományait is igyekeznek megeleveníteni, vagy akár újat is teremteni.
2020-02-26 |
Az intézmény jubileumi gála műsorát az Avasi Gimnázium színháztermében rendezte meg, meghívva nagyon sok volt diákot, pedagógust.
2019-12-14 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt