Több mint 8 milliárd forintos fejlesztési csomag érkezik Sátoraljaújhelybe, jelentette be a napokban Wáberer György a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program megvalósításával megbízott kormánybiztos. A fejlesztésekről Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestert kérdeztük, akivel az illegális szemétlerakatok felszámolásáról, a tavaszi útfelújításokról és az aktuális járványhelyzetről is beszélget
2021-04-11 |
Sátoraljaújhelyen a Kossuth utca egyik házának falán, a téglákon több mint százéves feliratok olvashatók. Nevek és dátumok. Középiskolás diákok firkálták oda, amolyan korabeli graffitiként. Gánóczi Gábor lelkes lokálpatriótával, amatőr helytörténésszel a rejtély nyomába eredünk.
2021-04-07 |
A tavaszi városrendezésről, a széphalmi Kossuth kert megújításáról, valamint a Lavotta János Alapfokú Művészeti Iskola és a Trefort Ágoston Szakképző Iskola energetikai korszerűsítéséről beszélgetünk Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármesterrel
2021-03-10 |
Az egyhetes eseménysorozat végén adják át a Kossuth Zsuzsanna-díjat és az elismerő okleveleket. A díjazottakról és ápolói hivatásról Bekéné Zelenc Katalin diplomás ápoló, az iskola oktatója beszél
2021-03-04 |
Ez azt jelenti, hogy nemsokára megkezdődhet a felújítás, amelynek eredményeként egy régi, patinás épület újulhat meg a városban. Az épületben borszaküzlet, borkóstoló hely, interaktív kiállítótér, étterem, kávézó, konferenciaterem kap helyet. Ezen kívül a járványhelyzet alakulásáról is hallhatnak Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestertől.
2021-03-04 |
Az olvasók kiválasztják a könyveket, s egy előre megbeszélt időben, a járványügyi szabályokat betartva átvehetik azokat. A részletekről Nagyné Szentesi Mónika könyvtárigazgatót hallják.
2021-02-05 |
A látványtervek a napokban láttak napvilágot, de a közösségi médiában a kommentelők nagy erőkkel támadták a koncepciót. Ringer István régésszel, múzeumigazgatóval, a feltárás vezetőjével erről beszélgetünk.
2021-01-28 |
Bölcsőde- és óvodafelújítás, a szennyvíztelep korszerűsítése, az aktuális járványhelyzet értékelése és az elektromobilitás a témája annak a beszélgetésnek, amelyet telefonon rögzítettünk Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármesterrel.
2021-01-07 |
A Magyar Nyelv Múzeuma létrejötte óta nem csak közgyűjtemény, hanem könyves műhely is. A múzeum a Kazinczy Társaság háttérintézménye is egyben, s évről-évre segíti a társaság könyvkiadó tevékenységét. Idén is új kiadványokkal jelentkeztek, erről beszél a múzeum igazgatója, Nyiri Péter, aki egyben a Kazinczy Társaság elnöke.
0:00
0:00
2020-11-12 |
Dankó Dénes alpolgármesterrel beszélgetünk a következő percekben az aktuális sátoraljaújhelyi eseményekről, történésekről.
2020-08-20 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt