Elsősegélynyújtó versennyel, honvédelmi - és családi nappal indult az idei tanév a sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskolában. Erről, valamint az idei tanév főbb eseményiről beszélgetünk az iskola igazgatójával, Mészáros Csabával.
2023-09-21 |
A vármegyék emlékkövét helyezi el 2024. június 4-én, a sátoraljaújhelyi Magyar Kálvárián a Patrónus Alapítvány. Ehhez kérik a jószívű adakozók segítségét. A kövön bronz tábla ábrázolja majd a történelmi Magyarországot, megjelölve rajta a vármegyéket, székhelyüket, valamint azok távolságát Sátoraljaújhelytől.
2023-09-16 |
Határon átnyúló pályázatot valósított meg Sátoraljaújhely és Borsi. Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestert arról kérdeztük, hogy a pályázat során mivel gazdagodott a két település.
2023-09-14 |
Krisztust szeretnénk vinni, a lélek által imádkozni és megértetni az emberekkel, hogy szabad az út az Atyához- mondta Dezső Attila lelkipásztor, akit feleségével, Dezsőné Pájzu Anitával az elmúlt hétvégén iktattak be a Sátoraljaújhelyi Református Egyházközség vezetésére és szolgálatára.
2023-08-31 |
Jó ütemben halad a Bortemplom felújítása, a Városi Uszoda és a Városi Sportcsarnok fejlesztése, valamint a Borbarlang, az egykor ikonikus szórakozóhely átalakítása, funkcióbővítése.
2023-08-29 |
Nagy sikerrel zajlott Sátoraljaújhelyen a Déryné Fesztivál. A Déryné Társulat klasszikus és felolvasó színházi előadásokkal, gyermekprogramokkal, néptánc előadással, koncertekkel várta a közönséget.
2023-07-28 |
Két fogvatartott keresztelkedett meg és konfirmált a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. Fábián Szabolcs és Fehér Roland a börtön kápolnájában megtartott Istentiszteleten teljes jogot szereztek arra, hogy az egyetemes református közösség tagjai legyenek. Az eseményen részt vett Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke is.
2023-06-21 |
Az első szabadon választott polgármester, Katona Rezső emlékére állított emléktáblát a sátoraljaújhelyi önkormányzat. A városvezető 1990-ben, a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjeként nyerte meg a választást. Egy helyi vállalat vezérigazgatója volt, a város köztiszteletben álló polgára.
2023-06-09 |
Bereiné dr. Jakab Beáta irányítja a jövőben főigazgatóként a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházat – jelentette be dr. Révész János, a kórház irányító megyei intézménye, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató főorvosa keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján. A friss menedzsment új orvosok szerződtetését és egy 150 millió forint értékű fejlesztést jelentett be.
2023-04-28 |
Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki a belügyminiszter Csernai Ferencnét, a sátoraljaújhelyi Egyesített Szociális Intézmény igazgatóját. Csernai Ferencné egész életét a szociális ellátásban töltötte, nagy érdeme van a jól működő intézményhálózat kiépítésében. Kimagasló szakmai tevékenységéért részesült ebben a rangos állami kitüntetésben.
2023-04-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola