Hereczeg Ferenc: Déryné ifiasszony című színművét játszotta Sátoraljaújhelyen a Déryné Társulat. Az előadás a vándorszínészet hőskorába, a magyar nyelvű színjátszás születésének, reményekkel és sikerekkel, nélkülözésekkel teli világába kalauzol. A darab a Déryné Fesztivál nyitóeseménye volt. A teltházas előadáson a kőszínház előtti világ legnagyobb magyar színésznőjét Tarpai Viktória Jászai Mari-díjas színművésznő formálta meg.
2021-07-21 |
Az első világháborús távol-keleti hadifogságról tartott előadást Sátoraljaújhelyen Mati Márton történész. Az eseménysorozat első előadásán, melyet a Zemplén a Magyarságért Alapítvány szervezett a Japán és a Szibériai hadifogolytáborok mindennapi életéről, a kutatás során fellelhető forrásokról, a nagy háború magyar hadifoglyainak sorsáról hallhattak a jelenlévők. Az előadás után Jászter Beáta beszélgetett Mati Márton történésszel
2021-07-09 |
Az ásatás során egy címerkő került a felszínre, amely az első vizsgálat alapján a Pálóci és Rozgonyi családok címerábrázolásának felel meg. A szakértők szerint Pálóci Imre és Rozgonyi Dorottya címere lehet, amely házasságuknak és közös birtoklásuknak állít emléket.
2021-07-09 |
Július 1-jén ünnepeltük országszerte a magyar egészségügyi dolgozókat. A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban ezen a napon adták át a Zempléni Betegekért-díjat és a miniszteri elismerő okleveleket. Az önkormányzat által szervezett városi ünnepségen pedig az Illés László Közegészségügyi- díjat és elismerő okleveleket ítélték oda azoknak, akik hivatásukat alázattal és eredményesen végezték
2021-07-07 |
A Kazinczy Múzeum a kis múzeumok kategóriájában lett a legjobb, az indoklás szerint az intézmény látványosan és szisztematikusan fejlődő, határozott és eredményes közgyűjtemény.
2021-07-07 |
A tudós szakember 15 éve hunyt el, s hatalmas űrt hagyott maga után a város és a megye helytörténetében, közművelődésében. Az eseményen bemutatták a Hőgye István tanulmányaiból szerkesztett, a Régi Zemplén vármegye története című válogatáskötetet is.
2021-07-06 |
Az idei tanév is nagy próbatétel elé állította a diákokat, a pedagógusokat, de a szülőket is. A sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola igazgatójával, Mészáros Csabával értékeljük az elmúlt tanévet, s megvonjuk a mérlegét az elvégzett munkának.
2021-06-15 |
Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján megnyitotta kapuit a teljes egészében megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szövetség közössége olyan értékkel gazdagodott, ami reményeik szerint a következő évtizedekben szolgálni tudja a magyar fiatalok találkozásait, élményeit és a felnövekvő generációk nemzettudatát.
2021-06-08 |
Május 29-én, szombaton szemétszedésre hívta az embereket a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács és Sátoraljaújhely Város Önkormányzata. Az akcióban negyven település vett részt, s nem a városok, falvak belterületét, hanem a környező erdőket, az élővizek környékét és turistaútvonalakat tisztították meg.
0:00
0:00
2021-06-01 |
25 évvel ezelőtt telepített mesterséges madárodúkat az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület a Sátoraljaújhely környéki erdőkbe. Programjuk sikeresen működött, még a Hernád völgyébe is vittek az odúkból. A program létrehozója, s negyedszázados működtetője Géczi István, az egyesület titkára. István éppen a napokban végezte el az éves felmérést az odútelepen, s most el is mondja, hogy idén mely madarak énekétől lesznek hangosak a környező erdők
2021-05-19 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt