Védjük meg adatainkat!
Különböző módszerekkel próbálják kicsalni adatainkat az interneten
2019-05-17 |
...
Csáki Attila technológiai blogger szerint ezek a csalások főként banki- és személyes adatainkra irányulnak, valamint e-mail címeinkre és jelszavainkra.

Szinte minden héten hallunk arról a híradásokban, hogy különböző módszerekkel próbálják kicsalni adatainkat az interneten. A gyanútlan felhasználók sokszor csak akkor jönnek rá, hogy átverték őket, amikor már késő. Csáki Attila technológiai blogger az Európa Rádiónak elmondta, ezek a csalások főként banki- és személyes adatainkra irányulnak, valamint e-mail címeinkre és jelszavainkra.

Az utóbbi időben egyre több olyan eset is van, amelynek során az ismeretlenek nagyvállalatok, mobilszolgáltatók, bankok, vagy éppen közüzemi szolgáltatók nevében telefonon, vagy a cégek arculati elemeit, tehát például nevét, logóját felhasználva interneten keresnek fel gyanútlan ügyfeleket, és kifinomult trükkökkel pénzt vagy személyes adatokat próbálnak megszerezni tőlük.

És ha már telefon, létezik az úgynevezett egy csörgetéses csalás is, amikor jellemzően egy külföldi telefonszámról hívnak minket. Ha ezt a számot visszahívjuk, máris csalás áldozatai lettünk. A legjobb tanács ilyen esetekre, hogy ha valami gyanúsnak tűik, akkor nagy valószínűséggel az is. Tényleg csak akkor adjuk meg adatainkat, ha megbizonyosodtunk róla, hogy biztonságos.

 
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt