23 éve rendezi meg az Informatikai és Könyvtári Szövetség az Internet Fiesta elnevezésű programsorozatot. A Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtár a kezdetektől csatlakozott a felhíváshoz.
2023-04-03 |
A rendezvény egy 20 éve indult Európai Uniós kezdeményezés, amely a világon közel 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyére és veszélyére.
2023-02-10 |
Az internet világában mindennaposak az álhírek. Bárki találkozhat olyan fals információkkal, amiknek olykor csak a hecc a célja, máskor viszont komoly károkat is okozhatnak. Az álhírek, internetes átverések felismerésében segítette a fiatalokat a Média Detektív projekt iskolákban, közösségekben.
2023-01-17 |
Készítsünk képernyőfotót, nézzünk utána a weboldalnak, olvassuk el az általános szerződési feltételeket – ezeket javasolja a szakember, mielőtt olyan webáruházból rendelünk amit nem ismerünk. Görömbeiné Dr. Balmaz Katalinnal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Békéltető Testület elnökével beszélgettünk arról hogy mire érdemes odafigyelni internetes vásárláskor.
2022-12-11 |
Az okostelefonok túlzott használata megzavarhatja az alvást, ami komoly hatással lehet általános mentális egészségre, a memóriára, befolyásolhatja a tiszta gondolkodás képességét, és csökkentheti a tanulási képességeket. Tullner Gabriella klinikai szakpszichológus részletesen elemezte ezen eseteket.
2022-04-05 |
Idén február 8- án, kedden tartották világszerte a Biztonságos Internetnapot. Ebből az alkalomból a B-A-Z Megyei Rendőrfőkapitányság az internetes támadásokkal kapcsolatos tapasztalatokat, a legújabb bűnelkövetési módszereket mutatta be középiskolás diákoknak a Miskolci Egyetem tartott rendezvényen.
2022-02-10 |
A Diakóniai Iroda által fenntartott tanodák főleg mélyszegénységben élő általános iskolásokat támogatnak, segítve őket a tanulásban, kompetenciák fejlesztésében. A jelenlegi helyzetben digitális eszközökkel is támogatják a nehéz helyzetben élő családokat, hogy a gyerekek részt tudjanak venni az online oktatásban, hiszen vannak olyan családok, ahol egyetlen okostelefonnal tanulnak a gyerekek, és azt használják a szülők is. A részletekről Somogyi Beáta, a Diakóniai Iroda felzárkózási ágazatának országos szakmai koordinátora számolt be.
2021-03-31 |
Kicsit ahhoz lehetne hasonlítani, minthogyha jogsi nélkül küldenénk ki valakit az autópályára - fogalmazott rádiónknak Márföldi István médiaszociológus.
2021-02-09 |
Mindezt azért látták szükségesnek az intézmény munkatársai, mert a vészhelyzet kihirdetése óta nem látogatható Sárospatak egyik legnagyobb turisztikai vonzerejét jelentő Nagykönyvtár. Ezt az időszakot próbálják most áthidalni a kezdeményezéssel, amiről Éger Gábort, a könyvtár munkatársát kérdeztük.
2020-04-07 |
Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást.
2020-01-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt