Svájcban több mint 2000 embert fertőzött már meg az új koronavírus. Az iskolák ezen a héten már nem nyitottak ki, az istentiszteletek, szent misék két hétig biztosan szünetelnek. A járvány a gazdaságot is súlyosan érinti, de a svájci kormány már 10 milliárd svájci frankot különített el, hogy segíthessen. A részletekről Hegedűs Mátéval, egy Svájcban élő magyarral beszélgettünk.
0:00
0:00
2020-03-18 |
Az ellenőrzött webáruházak 90 százalékánál találtak valamilyen jogsértést az elmúlt években. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium több ezer ellenőrzést hajtott végre és ezernél is több próbavásárlást végeztek.
2019-11-24 |
Néhány napja egy tevét ütöttek el Miskolcon, az elmúlt hónapokban több kisgyermek halt meg zebrán, - egy hónap alatt összesen hatvan ember veszítette életét közúti balesetben Magyarországon. Több türelemre, toleranciára lenne szükség a vezetők részéről ahhoz, hogy javuljon a közlekedési morál Magyarországon – mondja Székely Gyula a Vezetéstechnikai Képzési Központ vezetője. A következő percekben vele beszélgetünk a vezetésről, a jogosítványszerzésről, a hazai utak állapotáról, és a sofőrök felkészültségéről.
2019-10-24 |
A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, fosszilis tüzelőanyagok tökéletlen égésekor keletkezik. A szén-monoxid-mérgezés oka lehet autó kipufogógázának belélegzése, de a mérgező gáz rosszul beszerelt gázsütők, kályhák, gázkazánok hibás működése során is felszabadulhat.
0:00
0:00
2019-09-25 |
Az okoseszközök teljesen megváltoztatták életünk. Olyannyira, hogy úgy tűnik, fizikális változások is végbe mehetnek testünkön, és nem feltétlen jó értelemben. A hangzatos SMS-nyak, a Blackberry hüvelykujj és az okostelefon kisujj mind-mind generációs népbetegség. Egy részük tudományosan is bizonyított, de van, amelyik létezését továbbra is vitatják. Koncsek Krisztina gyógytornásszal beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2019-09-15 |
A digitalizáció fejlődése a mai kor technológiai szükségletei mellett elengedhetetlen. Ezzel együtt viszont számolni kell azzal, hogy megnövekedik az elektroszmog jelenléte. Az elektroszmog az elektromágneses jelenségkör zavaró hatásait foglalja magába, amely mindenütt jelen van. A megnövekedett elektroszmog több egészségügyi problémával is összefüggésbe hozható – mondta Juhászné Molnár Marianna sugárzáskutató.
2019-07-31 |
Ha nyár, akkor vakáció – nyaralás belföldön, külföldön, vagy éppen egy kis pihenés otthon, a négy fal között. Talán nem is gondolnánk, de éppen ez az az időszaka az évnek, amikor a legtöbb veszély leselkedik a pihenésüket töltőkre. Az elkövetkező percekben a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője, Doszpoly Orsolya ad tanácsokat nem csak miskolciaknak arról, hogy lehet elkerülni az áldozattá válást a nyári hónapokban.
0:00
0:00
2019-07-18 |
Itt a nyár, megjött a kánikula is. Ilyenkor egyre többen mennek strandolni folyó- vagy éppen tópartokra. Gyakran bányatavak partjára indulunk, amelyekből Miskolc környékén több is van.
0:00
0:00
2019-06-27 |
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is sok gondot okoznak a szabadtéri tüzek. Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, Megyei Tűzoltósági Főfelügyelő elmondta: júniusban nem jellemző, hogy szabadtéri tűzesetekhez vonuljanak a tűzoltók, de a hőség miatt az idei év kivétel. Emlékeztetett: a szabadtéri tüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
2019-06-24 |
50 százalékos béremelést, a szolgálati nyugdíj valamilyen formájú visszaállítását és szolgálati időn kívüli rövidnadrág viselési jogot szeretnének a tűzoltók
2019-06-17 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt