Nagy gondot okoz Miskolc közterületein és a magáningatlanokban is, a kiszáradt fenyők, tuják egyre növekvő száma. A szárazság és a szúfélék miatt pusztulnak a fák.
2023-07-18 |
A nyári vakáció megannyi öröme mellett a szülőkre, nagyszülőkre, táboroztató pedagógusokra hatalmas felelősség hárul, hogy a gyermekek testi épségét biztonságban tudják.
2023-07-13 |
Azt mindenki tudja mennyire veszélyesek a kullancsok, de azt már kevesebben, hogy a klímaváltozás hatására új, veszélyes kórokozók bukkanhatnak fel hazánkban is, amelyeket pontosan ezek a vérszívók terjesztenek.
2023-04-19 |
A rendezvény egy 20 éve indult Európai Uniós kezdeményezés, amely a világon közel 200 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyére és veszélyére.
2023-02-10 |
Érdemes előre megtervezni az útvonalat, de úgy hogy legyen természetes vízvételi lehetőség a kirándulás közben, ha erre nincs lehetőségünk, akkor pedig vigyünk megfelelő mennyiségű vizet magunkkal. Érdemes az időjárás előrejelzést és a híreket is figyelni, hogy ne kerüljünk veszélyes helyzetbe. A balesetek és az eltévedés megelőzéséről Boronkai Józseffel a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesület elnökével beszélgettünk.
2023-02-01 |
Akár vöröshús-allergiát is okozhat a Magyarországon is élő közönséges kullancs csípése - erről is beszélt az Európa Rádiónak adott interjújában Földvári Gábor, az Ökológiai Kutatóközpont kullancskutatója.
2022-06-29 |
Egyre több elektromos roller közlekedik Nyíregyháza útjain és a kerékpárutakon. Hagymási Sándor gépjármű szakoktató a körültekintő közlekedésre hívta fel a figyelmet.
2022-06-22 |
Melegebb, szárazabb időszakban egy apró szikra is elég, hogy óriási károkat okozzon a földeken és a munkagépekben egyaránt. Eddig országosan 18 mezőgazdasági gép gyulladt ki, ebből Miskolc környékén 1 darab ilyen eset volt.
2022-06-22 |
Nyáron is fennáll a szén-monoxid mérgezés veszélye. A fűtési szezon már befejeződött, de ez nem jelenti azt, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Minden olyan eszköz veszélyforrást jelent, amelyik nyílt lánggal működik, és nem biztosított környezetében a megfelelő levegő-utánpótlás. Fontos odafigyelni a miskolci lakosoknak arra is, hogyha nyílászárót cserélnek, akkor biztosítsák a megfelelő légbevezetőket az ablakokon. Az egyik legbiztosabb megelőzést az állandó és automatikus légbevezetés jelenti. A másik fontos eszköz, ami segít megelőzni a bajt, az pedig a szén-monoxid-érzékelő.
2022-05-28 |
Egy tömbház különösen balesetveszélyes tud lenni a figyelmetlenség miatt. Elég egy erkélyen nem eléggé elnyomott és kidobott cigarettacsikk, amely az alatta lévő lakás teraszára esik. Ha pedig megtörténik a baj, nagyon fontos, hogy a tűzoltók könnyen tudják megközelíteni az épületet.
2021-12-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola