Királlyá koronázása óta most először járt Erdélyben, Romániában III. Károly brit uralkodó. Károly még trónörökösként kezdett el Erdélyben túrázni, elmondása szerint a tájba szeretett bele. Persze felmerül a kérdés, hogy vajon ott motoszkál-e Károlyban, hogy az egyik szépanyja egy erdélyi magyar, református grófnő volt.
2023-06-25 |
Egy cseppnyi Anglia, pontosabban az Angol kertek világa. Ez jellemzi Szomorú Miklós kertészmérnök kertjét is, amelyet 10 évvel ezelőtt kezdett kialakítani Pilisszentkereszten. Miklós azon szerencsés emberek közé tartozik, akik már gyerekfejjel tudták, hogy mit szeretnének csinálni felnőtt korukban. Dolgozott Angliában egy kertfenntartó cégnél, és a mai napig sok helyre utazik a világban inspirációt keresve. Angolos vidéki kertet szeretett volna, és hogy könnyű legyen a fenntartás.
2023-06-16 |
Ma nincs napirenden, és egy évtizedig még nem is valószínű az, hogy az Egyesült Királyság államformát váltana, vagyis hogy véget érne a monarchia - ezt mondta az Európa Rádiónak adott interjújában Stróbl Erzsébet a Károli Gáspár Református Egyetem Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák Tanszékének vezetője.
2022-09-28 |
„Egész életemben Krisztus üzenete és tanításai voltak a vezetőm, és bennük találok reményt" - írta II. Erzsébet brit királynő alig néhány héttel a halála előtt anglikán püspököknek egy levélben.
2022-09-17 |
Melegszívű, kedves, aranyos hölgy volt, akinek értékes, szép élete volt, élete utolsó pillanatáig - mondja II. Erzsébet brit királynőről Merász József, Kecskemét korábbi polgármestere.
2022-09-15 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt