Debrecen város közgyűlésén a képviselők megszavazták, hogy a Tímár utca 10. szám alatti ingatlant ingyenesen a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonába adják.
2020-07-04 |
Június 19-én 41-en vettek részt a Tiszántúli Református Egyházkerület Tanácsülésén a Debreceni Református Kollégium Dísztermében, és tanácskoztak a költségvetés módosításáról, a vírushelyzettel kapcsolatos határozatok megerősítésről, vezetőváltással kapcsolatos személyi kérdésekről, és Pedagógiai díjakról. Hat új közoktatási intézmény átvétele történik meg az egyházkerület területén, így bővül az intézményrendszer. A tanácsülés arról is döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő, 111 tiszántúli gyülekezet és két konferencia-központ, Berekfürdő és Beregdaróc is támogatást kap.
2020-06-23 |
A nagysándortelepi református óvoda a 23-ból az egyik, amely állami támogatással valósul meg a Tiszántúli Református Egyházkerületben a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjában. A Nádsíp utcán egy 4 csoportszobás 100 férőhelyes új óvoda épül, amelyet akár már 2021-ben birtokba is vehetnek a legkisebbek.
2020-06-19 |
A testület hétfőn, május 11-én újra megvitatta és értékelte a járványhelyzetet, illetve a védekezés második szakaszában hozott kormányzati enyhítéseket. Ez alapján közzétette új állásfoglalását, miszerint: „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával, tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pest megye kivételével”.
2020-05-14 |
A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolások és felnőttek jelentkezését is várják a szervezők. Ez alkalommal A szabadító Isten lesz a téma. A játék öt héten keresztül tart, nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban vegyék kezükbe a Szentírást. A versenyre felekezeti hovatartozástól függetlenül a bibliatarsulat.hu oldalon elérhető űrlap kitöltésével regisztrálhatnak az érdeklődők, május 10-éig.
2020-05-07 |
Az egyházak meglátták a lehetőséget abban, hogy bezártak a templomok. Sok lelkész, pap nem csak online közvetíti a hitéleti alkalmakat, hanem más módokat is talál arra, hogy eljutassa az Igemagyarázatát, áhítatát az emberekhez - mondja Máté-Tóth András valláskutató, az MTA doktora. Vele beszélgetünk a következő percekben a koronavírus járvány okozta helyzet vallási, és egyházakat érintő aspektusairól.
2020-04-16 |
Az idei Húsvét más, mint az eddigiek. Most nincs lehetőségünk arra, hogy templomba menjünk, mégis otthon is megélhetjük a közösség élményét. Almási Ferenc a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség lelkipásztora azt mondja szerencsés, ha ezt a helyzetet nem korlátként, hanem lehetőségként éljük meg, mert „Akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra van.”
0:00
0:00
2020-04-14 |
Rendhagyó az idei Húsvét, a koronavírus járvány miatt nem ünnepelhetnek együtt templomaikban a keresztények. De Jézus feltámadásának örömüzenetét most még inkább fontos megélnünk. A kereszthalál nem az élet vége, az üdvözülés ígérete reményt kell hogy adjon, és imáinkban találkozhatunk, összekapcsolódhatunk Húsvét ünnepén is. Erről beszélt Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2020-04-12 |
A katolikus egyház hívei hogyan ünnepelnek idén? Ők részesülhetnek-e az eukarisztiában? Vannak-e online közvetített misék? És... vajon mit gondol egy katolikus plébános arról az olasz paptársáról, aki meghalt, miután önként mondott le a lélegeztetőgéről, hogy egy másik koronavírusos beteg életét megmenthesse? Benyik György Szeged-Tarjáni plébánossal beszélgetünk.
2020-04-11 |
Ha tehetjük, havonta utaljuk át a megszokott, perselypbe szánt összeget a gyülekezetünk számlaszámára - ezt javasolja Veres Sándor, a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka. A perselypénzek ugyanis fontos bevételeit képezik a gyülekezeteknek, a legtöbb enélkül negyedévig, a legnehezebb helyzetben lévő gyülekezetek egy hónapig képesek működni. A koronavírus járvány okozta válsághelyzetben fontos, hogy a lelkészekre, a lelkészcsaládokra, az ő megélhetésükre is gondoljunk - emlékeztet a főgondnok.
2020-04-08 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt