A Tiszántúli Református Egyházkerület, Religio et Patria – Szabadság, Hitvallás, Alkotás címmel indította el új turisztikai programját. A korábbi 6 templomot érintő nagy fejlesztési beruházás-sorozatra alapozva, a helyi református értékek bemutatására 3 tematikus útvonalat állítottak össze Debrecenben, a Hajdúságban és a Felső-Tisza-vidékén. A cél, hogy ebben az évben minél több látogatót vonzzanak ezek a helyszínek és komplex élményeket nyújtva.
0:00
0:00
2024-01-29 |
A Debrecen-Szabadságtelepi református templom belső része 2022. novemberében egy elektromos tűz következtében megsemmisült. Az épület használhatatlanná vált, a kár a vizsgálatok alapján 50 millió forint volt.
2024-01-11 |
Fekete Károly az elmúlt évek jeles alkalmain – például jubileumi eseményeken, esperesei beiktatásokon, lelkésztalálkozókon - mondott prédikációit gyűjtötte össze. Erre utal az alcím is: Igehirdetések az Élő ige szolgálatáról. A püspök különleges négyes tagolás szerint rendezte össze a szövegeket.
2024-01-04 |
December 15-17. között bentlakásos csendeshétvégére várják a már megkonfirmált vagy konfirmálni készülő fiatalokat a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközségben. Erről is szó lesz a következő percekben, illetve a 2023-as év első adventi hétvégéjének az alkalmait is visszaidézzük, hiszen szombaton Szekeres Tamás koncertturnéja miskolci állomásának adott otthon a Belvárosi Református Templom, vasárnap pedig Főtiszteletű Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdette Isten Igéjét, és az újonnan megválasztott presbiterek fogadalomtételére is sor került.
2023-12-11 |
A Tiszáninneni Református Egyházkerület harmadik új óvodáját adták át, amelyet zöldmezős beruházás keretében építettek fel. Az óvodában többek között tornatermet, egy logopédiai, egy fejlesztő és egy sószobát, valamint egy tálalókonyhát is kialakítottak. A teljesen új intézménybe jelenleg 47 gyermeket írattak be a szülők, de januárban már teljes létszámmal, azaz 50 fővel működik az óvoda.
2023-11-14 |
A hónap végén a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Debreceni Református Kollégium lehet a házgazdája a II. Országos Vallásturisztikai Fórumnak.
2023-11-13 |
Nem csak akkor kell imádkozni Istenhez, amikor szükségünk van a segítségére. Az imádság is olyan, mint az embertársainkkal való beszélgetés, mindennaposnak kellene lennie. – fogalmazott az Európa Rádiónak Veres Péter gávai református lelkipásztor, ifjusági referens a Nyírségi Református Egyházmegye fiataljainak szervezett konferencia egyik szervezője.
2023-11-13 |
Tíz éve szolgál lelkipásztorként a sárospataki református gyülekezetben dr. Fodor Ferenc lelkipásztor, valamint a főgondnoki tisztséget is ugyanennyi ideje tölti be dr. Mátyás Péter. Az elmúlt 10 év alatt egyszerre zajlott a közösségépítés, valamint az egyházközség ingatlanjainak felújítása.
2023-11-13 |
Hálaadó istentiszteletet tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Zilizen abból az alkalomból, hogy megújult a református templom, a gyülekezeti ház és a parókia. A rekonstrukciós munkálatok 7 évvel ezelőtt kezdődtek állami és egyházi támogatással. De a helyi gyülekezet is oroszlánrészt vállalt a felújításból.
2023-11-08 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt