Március elsõ pénteke különleges nap a keresztény asszonyok körében: minden esztendõben ekkor tartják a nõk ökumenikus világimanapját. A világimanapi mozgalom 1887-ben indult útjára az Amerikai Egyesült Államokban Napjainkban majd 200  országban van szervezett imanapi közösség. Nagy a jelentõsége annak, hogy az imanap témáját, liturgiáját, énekeit minden esztendõben más-más ország asszonyai állítják össze.
2021-03-04 |
Lehet ez egy olyan befelé figyelő időszak az életünkben, mely közelebb visz Istenhez.
0:00
0:00
2021-02-23 |
Sokkal nagyobb szerepe és felelőssége van a református egyháznak a magyar társadalomban, mint azt elsőre gondolnánk – mondta megválasztása után Molnár János, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának új világi elnöke.
2021-02-19 |
Debrecenben van néhány gyülekezet, akik alkalmaznak diakónust. Ilyen a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség is, ahol Libor Andrea dolgozik diakónusként. Vele beszélgettünk a diakónia múltjáról és jelenéről.
0:00
0:00
2021-02-18 |
Szerdán délelőtt tartja alakuló ülését a Magyarországi Református Egyház Zsinata. Ekkor szavaznak majd arról is, hogy ki legyen az elnök lelkész, és ki legyen az egyház világi elnöke. De kik szavazhatnak? Hogyan zajlik a voksolás? És mi történik, ha szavazategyenlőség alakulna ki? A részletekről Keszthelyi Zsolt, a Zsinati Hivatal Jogi Osztályának vezetője számolt be az Európa Rádiónak.
2021-02-17 |
Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.
2021-02-13 |
Megtartotta alakuló közgyűlését a Tiszántúli Református Egyházkerület újonnan megválasztott közgyűlése január 30-án. Az ülést a koronavírus-járvány miatt videókonferencia formájában tartották meg.
2021-02-06 |
Vajon mit jelent a reformátusok számára a kereszt, miért került le a református templomokról és van-e reális esélye annak, hogy újra visszakerüljön, ezekről a kérdésekről beszélgettünk dr. Nagy Károly Zsolttal, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia docensével, kultúrantropológussal.
2021-02-05 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt