Noé bárkája, és az abból kikukucskáló állatok fogadják majd reggelente a most épülő görögkatolikus bölcsődékbe járó gyerekeket. A Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye hat helyen alapít és épít bölcsődét, 2022 decemberéig Nyírbátorban, Mátészalkán, Fehérgyarmaton, Vásárosnaményban és Demecseren négycsoportos, míg Máriapócson egy kétcsoportos bölcsőde épül meg. Papp Tibor, az egyházmegye főhelynöke azt mondja: a cél hogy az, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelően a krisztusi nevelés alapjait elkezdhessék.
2020-12-01 |
A történelmi keresztény egyházak, a város és a 33 tagszervezetet összefogó Debreceni Karitatív Testület idén közösen gyűjtik a rászorulóknak szánt adventi adományokat Debrecenben. A jótékonysági akciók összehangolása nem új kezdeményezés, ám újdonság, hogy a különböző felekezetek a karácsonyi kampányt is együtt bonyolítják.
2020-11-24 |
Magához hívta Teremtője dr. Adorján Gusztávot, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokát, a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját. Isten 66 évet adott neki. Életét az „Orando et laborando!” - Imádkozva és dolgozva jelszava mentén élte.
2020-10-21 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület Cikluszáró egyházkerületi közgyűlése október 17-én szombaton volt a debreceni Kölcsey Központ nagytermében. A jelenlévők meghallgathattak 31 különböző jelentést és beszámolót a Tiszántúli Református Egyházkerület életéből: többek között a misszió, a diakónia, a tanügy, a Hirdesd az Igét! program, a külügy és az építészet területéről.
2020-10-20 |
Hogyan épül fel egyházunk struktúrája? Milyen tisztséget viselők teljesítenek szolgálatot és hogyan zajlik a jelöltállítás, valamint a választás folyamata? Ebben segít nekünk eligazodni Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese.
2020-10-07 |
Október a Reformáció Hónapja, melynek utolsó napján október 31-én a protestánsok világszerte megemlékeznek arról, hogy 1517-ben Luther Márton kitűzte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, ezzel elindítva az egyház megújulását, a reformációt. Az ünnepi hónapot rendszerint számos rendezvény kíséri, idén azonban – mint az élet szinte minden területén – ebben is változást hoz a járványhelyzet.
2020-10-02 |
Az első alkalom szeptember 20-án lesz. Azonban nemcsak a nyolcadikos diákok és nemcsak azok konfirmálhatnak, aki meg vannak keresztelve – ezt mondta el rádiónknak Dr. Gaál Sándor.
2020-09-16 |
Két éve általános iskolát alapított az Ibrányi Református Egyházközség, most a helyi állami gimnázium és kollégium átvételéről döntöttek, amivel a szülők is egyetértettek. A gimnáziumnak 109 tanulója van, és még ugyanennyi gyermek jár az általános iskolába is.
2020-09-02 |
Újra református fenntartásba került, és immár így kezdheti meg az új tanévet a hajdúszoboszlói Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Hetvenkét év után nevelődhetnek újra református szellemiségben a hajdúváros ide járó diákjai. A 2020-21-es tanévet több mint 400 gyermek kezdi meg az iskolában. A tanévnyitó istentiszteletet augusztus 28., pénteken tartják. Az iskola átvételéről Czető Norbertet, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lelkipásztorát kérdeztük.
2020-08-30 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt