Az első alkalom szeptember 20-án lesz. Azonban nemcsak a nyolcadikos diákok és nemcsak azok konfirmálhatnak, aki meg vannak keresztelve – ezt mondta el rádiónknak Dr. Gaál Sándor.
2020-09-16 |
Két éve általános iskolát alapított az Ibrányi Református Egyházközség, most a helyi állami gimnázium és kollégium átvételéről döntöttek, amivel a szülők is egyetértettek. A gimnáziumnak 109 tanulója van, és még ugyanennyi gyermek jár az általános iskolába is.
2020-09-02 |
Újra református fenntartásba került, és immár így kezdheti meg az új tanévet a hajdúszoboszlói Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Hetvenkét év után nevelődhetnek újra református szellemiségben a hajdúváros ide járó diákjai. A 2020-21-es tanévet több mint 400 gyermek kezdi meg az iskolában. A tanévnyitó istentiszteletet augusztus 28., pénteken tartják. Az iskola átvételéről Czető Norbertet, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lelkipásztorát kérdeztük.
2020-08-30 |
A vasárnapi istentiszteleten köszöntötték a gyülekezet vezető lelkipásztorát, Vad Zsigmondot, aki 1990 augusztusában kezdte meg lelkipásztori szolgálatát a Nagytemplomi Gyülekezetben. Az elmúlt 30 évért ad hálát az Egyházközség, valamint 90. születésnapján köszöntötték Sepsy Károlyt, a Nagytemplom korábbi kántorát.
2020-08-27 |
Debrecen város közgyűlésén a képviselők megszavazták, hogy a Tímár utca 10. szám alatti ingatlant ingyenesen a Tiszántúli Református Egyházkerület tulajdonába adják.
2020-07-04 |
Június 19-én 41-en vettek részt a Tiszántúli Református Egyházkerület Tanácsülésén a Debreceni Református Kollégium Dísztermében, és tanácskoztak a költségvetés módosításáról, a vírushelyzettel kapcsolatos határozatok megerősítésről, vezetőváltással kapcsolatos személyi kérdésekről, és Pedagógiai díjakról. Hat új közoktatási intézmény átvétele történik meg az egyházkerület területén, így bővül az intézményrendszer. A tanácsülés arról is döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő, 111 tiszántúli gyülekezet és két konferencia-központ, Berekfürdő és Beregdaróc is támogatást kap.
2020-06-23 |
A nagysándortelepi református óvoda a 23-ból az egyik, amely állami támogatással valósul meg a Tiszántúli Református Egyházkerületben a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjában. A Nádsíp utcán egy 4 csoportszobás 100 férőhelyes új óvoda épül, amelyet akár már 2021-ben birtokba is vehetnek a legkisebbek.
2020-06-19 |
A testület hétfőn, május 11-én újra megvitatta és értékelte a járványhelyzetet, illetve a védekezés második szakaszában hozott kormányzati enyhítéseket. Ez alapján közzétette új állásfoglalását, miszerint: „hogyha a közösségi kapcsolattartás biztonságát az illetékes hatóságok nem szigorítják, akkor az egyházközségek elnökségének felelős döntése szerint, az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartásával, tartsanak istentiszteleteket Budapest és Pest megye kivételével”.
2020-05-14 |
A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolások és felnőttek jelentkezését is várják a szervezők. Ez alkalommal A szabadító Isten lesz a téma. A játék öt héten keresztül tart, nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban vegyék kezükbe a Szentírást. A versenyre felekezeti hovatartozástól függetlenül a bibliatarsulat.hu oldalon elérhető űrlap kitöltésével regisztrálhatnak az érdeklődők, május 10-éig.
2020-05-07 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt