Egy cseppnyi Anglia, pontosabban az Angol kertek világa. Ez jellemzi Szomorú Miklós kertészmérnök kertjét is, amelyet 10 évvel ezelőtt kezdett kialakítani Pilisszentkereszten. Miklós azon szerencsés emberek közé tartozik, akik már gyerekfejjel tudták, hogy mit szeretnének csinálni felnőtt korukban. Dolgozott Angliában egy kertfenntartó cégnél, és a mai napig sok helyre utazik a világban inspirációt keresve. Angolos vidéki kertet szeretett volna, és hogy könnyű legyen a fenntartás.
2023-06-16 |
A társaság megújult vezetősége szeretné a munkába bevonni a talajvédelemben elkötelezett meghatározó piaci szereplőket és egy olyan kört kialakítani a társaság körül, akikkel együtt dolgozva hatékonyabban érheti el közös céljaikat. A legfrissebb Európai Uniós felmérések szerint termőtalajaink közel 70 %-a kisebb-nagyobb mértékben leromlott állapotú.
2023-03-01 |
Egyre nagyobb teret hódítanak az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek és nő az igény a termelőktől vásárolt termékekre. Jó hír, hogy most már a miskolciak és környékbeliek is hozzájuthatnak helyi termelőtől származó, vegyszermentes, szezonális, egészséges zöldségekhez.
2023-02-01 |
Azt vizsgálták a városatyák, az intézményvezetők és a szakemberek, hogyan lehet az alternatív energiaforrásokra átállni, és feltérképezték azt is, hogy intézményeken belül hogyan tudnak összevonásokkal, ésszerűsítésekkel takarékoskodni.
2022-10-03 |
Magyarországon több mint 3000 hektáron termelnek dohányt, a területek 80%-a Szabolcsban van. A tavalyi gyengébb termés után idén bizakodnak a gazdálkodók. A hazai dohánytermelőket a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége fogja össze. Új elnökük szeretné elérni, hogy ne csökkenjen tovább a hazai dohánytermelés. A részletekről Kenyeres Sándort, a MADOSZ új elnökét kérdeztük.
2021-06-01 |
Tajthy Péter a település polgármestere azt mondja, szerinte főleg a mezőgazdasági programjukkal vívták ki a Belügyminisztérium elismerését, hiszen három hektáron gazdálkodnak, amelyből eltudják látni az önkormányzat konyháját, és még eladásra is marad a terményekből. A díjjal tíz millió forint is jár. Tajthy Péterrel, Paszab polgármesterével beszélgetettünk.
2020-11-13 |
Körülbelül egy évtizede még szenzációnak számított, ha a zempléni erdőkben felbukkant egy-egy Szlovákiából hazánkba tévedt farkas. Aztán lassan megtelepedtek a vidéken, ami nem csoda, hiszen egykor őshonos ragadozónak számítottak.
0:00
0:00
2020-10-29 |
Az intézkedés értelmében nem kell vízkészlet járulékot fizetni az öntözési, halgazdálkodási és rizstermelési vízhasználat vízmennyisége után és a gazdálkodók élhetnek a rendkívüli öntözési vízhasználat lehetőségével is.
2020-05-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt