Mint rádiónknak Jakubinyi László, a miskolci Szimbiózis Alapítvány vezetője elmondta: ez átütő siker, hiszen régóta szorgalmazzák ezt a változtatást az érintett szervezetek.
2021-03-12 |
A debreceni Immánuel Otthon és Iskola március 16-a óta zárva tart, és elkezdődött a digitális oktatás. Ez az ő esetükben még inkább nehezebb: hiszen a súlyosan halmozottan fogyatékos tanulók oktatásában elemi dolog a személyes kapcsolat, ami most hiányzik. A tanárok igyekeznek jelenlétükkel és most születő módszerekkel biztonságot nyújtani számukra.
2020-04-01 |
November 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján összejövetelt tartott a Miskolci Fogyatékosügyi Szakmai Műhely. A Városházán a délelőtt folyamán kézműves foglalkozásra és a fogyatékos emberek által készített termékek kiállítására várták az érdeklődőket. Ezt követően a szakmai műhely tagjai, 18 civil szervezet mutatkozott be a városháza dísztermében. Itt hangzott el, hogy Miskolcon és vonzáskörzetében közel 10 ezer a fogyatékkal élő ember érintett valamilyen tartós betegségben. Életminőségük javítása érdekében sürgős intézkedésekre van szükség. Az összejövetel célja az volt, hogy felhívják a városvezetés figyelmét problémáikra, ezért átnyújtották szakmapolitikai javaslatukat Hegedűs Andrea humánpolitikai tanácsnoknak. Ebben többek között munkalehetőség biztosítását, a fogyatékos kisgyermekekkel és családjukkal történő törődést, akadálymentesítést kérnek az önkormányzattól.
2019-12-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt