Ismét megszervezi a város, Nyíregyháza és a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Egészségtudományi Kara a Szépkorúak Akadémiáját. 2015-ben élesztették fel újra ezt a programsorozatot, az azóta eltelt időben pedig csak a covid alatt maradtak el előadások. Később ezt is bepótolták, mert nagy az érdeklődés az idősek részéről a különféle kérdések, újdonságok vagy az egészséget, a egészséges életmódot körüljáró témák iránt – tudtuk meg Bene Ágnes gerontológustól.
2023-02-27 |
Az első ülésen különböző alelnöki tisztségekhez stábokat alakítottak ki, új humánerőforrásért felelős alelnököt választottak és a működési szabályzatban is apróbb módosításokat végeztek el.
2021-12-05 |
A diákok önkormányzatoknál, egyházaknál, a mezőgazdaság, a turizmus valamint a vendéglátás területén dolgozhatnak állami támogatással. A program megvalósításához a kormány több mint 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít megyénkben, amit a foglalkoztató igényelhet.
2021-06-15 |
A miskolci Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola részben már megszépült, de további felújítások várnak rá. A Tiszáninenni Református Egyházkerület fenntartásában lévő intézmény számos lehetőséggel várja azokat az óvodásokat, akik az idén lépik majd át első ízben az általános iskola kapuját. Többek mellett a Lego robotika, illetve a lego szövegértés alapjait sajátíthatják majd el órákon és szakköri foglalkozásokon. Orosz István iskolalelkészt kérdeztük.
2021-02-09 |
Idén sem volt ez másképp. A témában megkérdeztük Hegyesi Károlyt a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda igazgatóját, Telek András tanulót és édesanyját Telekné Tatár Kingát. Elsőként Molnár Zoltánt, a Pedagógus Szakszervezet Borsod Abaúj-Zemplén megyei elnökét hallják.
2021-02-04 |
A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 10 oktatási intézményében összesen 7000 tanuló tanul szakmát, amelynek értéke egyre jobban felértékelődik. Továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak az informatikához, a gépészethez, az építészethez és a turisztikához köthető szakmák. Pivonka Szilvia szakmai főigazgató-helyettessel beszélgettünk.
2021-01-12 |
A vészhelyzeti korlátozások életbe lépése óta nem voltak közlekedési vizsgák és az oktatást is csak ott tudták megoldani, ahol akkreditált online oktatást tudnak tartani. A felkészülésben meglepő módon pozitív hatással volt a tanulókra, hisz eredményesebben vizsgáztak az elmúlt időszakhoz képest. Már 20 vidéki helyszínen, közel 100 gyakorlati vizsgázó részvételével ismét elindultak a közlekedési vizsgák. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, kizárólag védőfelszerelésben vizsgázhatnak mondta el rádiónknak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felügyeleti és módszertani igazgatója, Dobrocsi Endre.
2020-05-22 |
A debreceni Immánuel Otthon és Iskola március 16-a óta zárva tart, és elkezdődött a digitális oktatás. Ez az ő esetükben még inkább nehezebb: hiszen a súlyosan halmozottan fogyatékos tanulók oktatásában elemi dolog a személyes kapcsolat, ami most hiányzik. A tanárok igyekeznek jelenlétükkel és most születő módszerekkel biztonságot nyújtani számukra.
2020-04-01 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt