Egy híján ötszáz hallgató nyert felvételt a sárospataki központú Tokaj-Hegyalja Egyetem képzéseire a 2023-24-es tanév felsőoktatási felvételi eljárása során. A pótfelvételin még ehhez képest is legalább tíz százalékos növekedésre számít az intézmény.
2023-07-31 |
Erre az alkalomra emlékeztek Tokajban, amely során nemcsak a cím elnyerésének történetét elevenítették fel az előadók, de szembenéztek az eddigi sikerekkel és nehézségekkel is.
2022-09-27 |
Tokaj-Hegyaljai Nyár – Egy évszak művészet – ezen a néven fogják össze a borrégió és Zemplén pünkösdtől októberig tartó programjait, amely egy idő után akár jó nevű, közös márkává is válhat – hangzott el a programsorozat beharangozó sajtótájékoztatóján a Tokaj-Hegyalja Egyetemen, Sárospatakon.
2022-06-07 |
Teleki József Akadémiai Klub néven alakult új tudományos szervezet Sárospatakon a Sárospataki Református Teológiai Akadémia, valamint a Tokaj-Hegyalja Egyetem közös szervezésében.
2022-03-06 |
A dokumentumot a felsőoktatási intézmény rektora, valamint az érintett polgármesterek ünnepélyes keretek között írták alá Sárospatakon, az egyetem dísztermében.
2022-01-27 |
Négy tállyai civil szervezet rendezi meg november 13-án a Tállyai Libadalom elnevezésű egész napos gasztronómiai eseményt. Pálinka és borkóstoló, vezetett túra, borszakmai előadás, libavacsora és koncert tarkítja a programot. Badics Katával, a Kincses Hegyalja Alapítvány tagjával beszélgetünk.
0:00
0:00
2021-11-06 |
Három járás 32 települése vett részt a Zemplén-Hegyalja Térségi Közfoglalkoztatási Kiállításon Sárospatakon, az eseményen átadták a város új piacát is. Szinay Attila az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára beszédében arról szólt, hogy sok helyen, főleg a kistelepüléseken gyakran az egyetlen helyi munkalehetőség a közfoglalkoztatás.
2021-09-18 |
A Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. mutatkozott be A Művelődés Háza és Könyvtára által szervezett Kalandozások a Tokaj-hegyaljai borvidéken elnevezésű sorozat keretében. Összeállításunk elején a közelmúltban jelentős beruházást lebonyolító, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának tulajdonában álló szolgáltató kft. ügyvezetője, Pásztor Péter az eseményen beszélt céljaikról.
2020-01-18 |
Almási Tamás rendező „Folyékony Arany” című, a tokaji aszú készítésének körülményeit bemutató filmjét vetítették le a napokban Sárospatakon. A bemutatót dr. Stumpf István egykori kancelláriaminiszter, alkotmánybíró, a város díszpolgára nyitotta meg, aki a filmmel már akkor kapcsolatba került, amikor téma feldolgozásának ötlete felmerült. Az eseményt követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy a film szereplőivel beszélgessenek.
0:00
0:00
2019-10-31 |
Hegyalján pont időben van a szőlőtermés, csak azok maradnak el a munkálatokkal akik már korábban is megcsúsztak azzal. Sokan zöldszüretet hajtottak végre, de sokan nem hajlandóak erre. A szőlő egyébként szép, akad azonban több sebből vérző terület is.
2019-08-13 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt