Az új turisztikai szolgáltatás egyik központja Tokaj lesz, itt adták át a napokban az infrastruktúrát biztosító ideiglenes báziskikötőt.
2020-05-27 |
Jézus Krisztus mennybemenetelének ünnepén istentiszteletet közvetítettünk a tokaji református templomból. Igét hirdetett Jóczik-Tóth Orsolya, a gyülekezet lelkipásztora.
Kérdéssor készült a Tokaji borvidék fejlesztéseivel kapcsolatban a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. gondozásában. Mindez lehetőséget kínál értékelni az elmúlt időszak pozitív, negatív változásait, észrevételeket, javaslatokat megfogalmazni a térség jövőjéről. A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács feladatai közé tartozik a Tokaji borvidék gazdasági, környezeti vizsgálata és értékelése, a térség hosszútávú területfejlesztési programjának kialakítása érdekében.
2020-05-01 |
A nyíregyházi születési Gyüre Levente református presbiter ma már Tokajban él és ott segíti a mindennapokban a híveket. A presbiter nemcsak a református egyházközségben, hanem a Tokaji Ferenc Gimnáziumban és Szakgimnáziumban is dolgozik testnevelő tanárkén, a tudása legjavával igyekszik megszerettetni a sport, a mozgás örömét a tanítványaival is. Az interjút húsvét előtt rögzítettük.
2020-04-15 |
Megérzi a világjárvány okozta válságot a hazai borágazat is. Dr. Molnár Péter, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke azt mondja, a boreladás három hazai lábából kettő, vagyis a borturizmus, valamint az éttermi értékesítés szinte teljesen leállt, egyedül az áruházláncok és a kiskereskedelem viszik a borokat. Az exportban tapasztalható folyamatok azonban azt mutatják, hogy kezd újjáéledni a keleti piac, vagyis ismét rendelnek borokat Kínába és Dél-Koreába is. A régi rendelés állomány visszaépülése a járvány előtti szintre viszont borítékolhatóan hosszú folyamat lesz.
2020-03-25 |
A Tokaji Szőlő- és Bortermelési Közösségi Infrastruktúra Központ Nonprofit Kft. mutatkozott be A Művelődés Háza és Könyvtára által szervezett Kalandozások a Tokaj-hegyaljai borvidéken elnevezésű sorozat keretében. Összeállításunk elején a közelmúltban jelentős beruházást lebonyolító, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának tulajdonában álló szolgáltató kft. ügyvezetője, Pásztor Péter az eseményen beszélt céljaikról.
2020-01-18 |
A Tokaji Borvidék a huszonegyedik századba lépett azzal a beruházás sorozattal, amelyet 2016 és 2019 között a kormány hazai forrásból biztosított 8,2 milliárd forintos támogatásával valósítottak meg a borvidék szereplői – közölte az agrárminiszter Bodrogkisfaludon a szolgáltató borászati központ és beszerzési központ átadásán. Dr. Nagy István a több beruházást magába foglaló, a létesítmény átadásával együtt lezáruló projekt két legnagyobb erényének a programot övező összefogást, valamint a fejlesztések eredményeként a borok remélt minőségi javulását említette.
2019-11-19 |
Almási Tamás rendező „Folyékony Arany” című, a tokaji aszú készítésének körülményeit bemutató filmjét vetítették le a napokban Sárospatakon. A bemutatót dr. Stumpf István egykori kancelláriaminiszter, alkotmánybíró, a város díszpolgára nyitotta meg, aki a filmmel már akkor kapcsolatba került, amikor téma feldolgozásának ötlete felmerült. Az eseményt követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy a film szereplőivel beszélgessenek.
0:00
0:00
2019-10-31 |
Van aki már túl van rajta, van aki még most kezdte. Mád határában a Király dűlőn sokan leszedték már a muskotályt és szedik a furmintot, a hárslevelűt. De azok, akik a hagyományos és nem a reduktív eljárást részesítik előnyben egészen eddig kint tartották a muskotályt- az eredmény pedig 30 fokos must.
2019-10-12 |
A kabar és a muskotályos szőlők betakarításával kezdődött az idei szüret, de már a pezsgőalapok is a pincékben vannak. Idén a tapasztalatok azt mutatják, hogy összeérnek az érési folyamatok, mert az első munkálatok után nem lesz pihenő, mert már lehet is folytatni a furminttal és a hárslevelűvel. Az idei időjárás, a borászok örömére kedvezett az aszúsodásnak. Az idei szüretről, árakról és támogatásokról Kalocsai László, a Tokaj Hegyközségi Tannács alelnöke beszélt.
2019-09-24 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt