Czupper András az István Nádor Borlovagrend Nagymestere rádiónknak elmondta, hogy a Bükkaljai borokból és a Tokaj-hegyaljaiból így nem lesz hiány. Emellett a borlovagrend élete is tartalmasan alakult az őszi időszakban tanulmányi utakra és versenyekre látogattak el Magyarországon és külföldön egyaránt.
2023-11-06 |
Egy híján ötszáz hallgató nyert felvételt a sárospataki központú Tokaj-Hegyalja Egyetem képzéseire a 2023-24-es tanév felsőoktatási felvételi eljárása során. A pótfelvételin még ehhez képest is legalább tíz százalékos növekedésre számít az intézmény.
2023-07-31 |
Különleges turisztikai látnivalóval gazdagodott Tállya. A Mailloth - kastélyban megnyílt, országosan is egyedülálló kiállítást a település a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanáccsal közösen a világörökségi helyszínek fejlesztése Tokaj-Hegyalján - című projekt keretén belül valósította meg
2023-07-04 |
A magyar szőlészet két kiemelkedő alakjára, Mathiász Jánosra és Kosinsky Viktorra emlékeztek a szervezők és a résztvevők azon a szakmai konferencián, amelyet a Tokaj-Hegyalja Egyetem hívott életre Tarcalon, a Rákóczi Szüretelőházban. Mint elhangzott, mindketten sokat tettek egyebek mellett azért is, hogy a szőlőgyökértetű, vagyis a filoxéra járvány után újra szőlővel népesüljön be Tokaj-Hegyalja.
2023-03-06 |
Hálaadó istentisztelet keretében vette hivatalosan is birtokába teljesen megújult templomát a tokaji református gyülekezet. A 2019-ben életveszélyessé vált templom és a hozzá tartozó parókia felújítására egy sikeres pályázat eredményeként mintegy 500 millió forintot költhetett a közösség.
2022-11-03 |
A versenyre magánfőzők és bérfőzetők jelentkezhetnek november 3-ig. A Tokaj-Hegyalja magasabb fokon elnevezésű eseményt Tállyán rendezik meg november 5-én, szombaton, ahol neves zsűri bírálja el a párlatokat.
2022-10-28 |
Már több mint százan neveztek a hangulatos családi, baráti adventi élményfutásra, amelyet Tokaj belvárosában rendeznek majd. A december 17-ei II. Adventi Fényes Futást kamion és különböző fényállomások színesítik majd- tudtuk meg Fekete Gyula szervezőtől.
2022-10-16 |
A program díszvendége volt Nagy István agrárminiszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, valamint Hajdúszoboszló városa.
2022-10-05 |
Erre az alkalomra emlékeztek Tokajban, amely során nemcsak a cím elnyerésének történetét elevenítették fel az előadók, de szembenéztek az eddigi sikerekkel és nehézségekkel is.
2022-09-27 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt