A Miskolci Szakképzési Centrum tizenegy tagintézményében biztosítja a helyi gazdasági igényeken alapuló magas színvonalú szakmaoktatást a városban. A centrum képzési kínálata sokszínű: a műszaki, üzleti és gazdálkodási, valamint szépészeti és szociális ágazat szakmai képzésein túl, egészen a turizmusig nyújt lehetőségeket végzős általános iskolások számára. Kiss Gábor kancellárt hallják.
2021-01-21 |
A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 10 oktatási intézményében összesen 7000 tanuló tanul szakmát, amelynek értéke egyre jobban felértékelődik. Továbbra is a legnépszerűbbek közé tartoznak az informatikához, a gépészethez, az építészethez és a turisztikához köthető szakmák. Pivonka Szilvia szakmai főigazgató-helyettessel beszélgettünk.
2021-01-12 |
Ismét elérkezett az az időszak, amikor a továbbtanulás előtt álló fiataloknak választaniuk kell, melyik egyetemen, főiskolán, milyen képzésen akarják folytatni tanulmányaikat szeptembertől. Az idei felsőfokú felvételi eljárás már elindult, a központi elektronikus felvételi rendszerben, a felvi.hu-n február 15-éig lehet benyújtani a jelentkezéseket. Ez vonatkozik a Debreceni Református Hittudományi Egyetem világi szakjaira is, de a hitéleti képzéseken más a határidő és a felvételi menete. A leendő hallgatókat igyekszik megnyerni az intézmény, ezt szolgálja a tervezett nyílt nap is, amit a járványhelyzethez igazodva kivételesen online tartanak majd.
2021-01-09 |
2021 január elsejétől a községekben közösségi színteret kötelező működtetni, ahol a közművelődési alapszolgáltatások zavartalan biztosítása érdekében legalább egy, legalább középfokú közművelődési szakképzettséggel (szakképesítéssel) rendelkező szakembert kell foglalkoztatni. Ennek érdekében 5.5 milliárd forint kormánytámogatásból egyéves időtartamú Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Program valósul meg. A részletekről a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod megyei vezetőjét kérdeztük
2020-12-11 |
A Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós gyülekezeti közösségfejlesztő munkatársképzésén résztvevő Gyirgyó Dénes és felesége, Tímea a saját házuk udvarán hívták életre a tanodát a tavaszi karantén időszak alatt. Az Ébredés Keresztyén Egyesület létrehozói azóta is foglalkoznak a gyermekekkel és remélik a jövőben is segíteni tudják útjukon őket.
2020-12-10 |
A mentősök néhány napja olyan új gyorsteszteket használnak, amelyek abban segítenek, hogy eldöntsék, melyik kórházba kell vinniük az adott beteget, akit nem koronavírus gyanú miatt szállítanak. Mindemellett elkezdődött a pedagógusok újraélesztés- oktatói képzése is, amelynek következtében 75 ezer hetedik osztályos tanuló sajátíthatja el az újraélesztés ismereteit.
2020-11-10 |
Az Abaúj turizmusában szerepet játszó szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek összefogását elősegítő konferenciát és képzést szervezett az ABA Turisztikai Közhasznú Egyesület Telkibányán. A rendezvény témája a hazai turizmus, ezen belül a vidéki turizmus lehetőségei, jövőbeli trendjei, együttműködési és üzleti esélyei és gyakorlati megoldásai voltak. A konferencia képzéssel egészült ki, melyre a két térség – Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vonatkozó területeinek döntéshozóit és szolgáltatóit hívták meg. Ott készült a következő összeállítás.
2020-10-27 |
A RefKatedra program a Tiszántúli Református Egyházkerület munkatársainak szervezésében indult 2019 őszén. Célja a vezetői, valamint gyülekezeti képzés. 45-en találkoztak október 5-én a debreceni Kölcsey Központban, hogy közösen készüljenek a 2021-es esztendőre.
2020-10-08 |
Szeptember elsején megkezdték munkájukat az iskolaőrök. 131 nő és 373 férfi végzett iskolaőrként az országos képzésen. Az iskolaőrök 5 évente kötelesek kiegészítő vizsgát tenni, amely során számot adnak elméleti és gyakorlati tudásukról egyaránt. Az iskolaőr és az iskola közös munkájáról a Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetőjét, Dr. Pásztorné Bakó Mártát kérdeztük.
2020-09-16 |
A német vagy angol nyelvtanfolyamon résztvevők egyik fele a tagintézmények diákjai, míg másik fele a Miskolcon és környékén élő felnőttek voltak s a legtöbben az angol nyelvet választották. A pályázati forrásból tavaly nyáron elindított nyelvi képzések ősszel folytatódnak.
2020-08-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt