Egyre többször jelenik meg a híradásokban az iskolai erőszak. A napokban rádiónk is beszámolt arról, hogy a tanárokat érő erőszakos cselekmények elkerülése végett a tantermi nyitottság programját vezeti be a Debreceni Szakképzési Cetrum. Vajon mennyire jelenthet megoldást az ilyen esetek visszaszorítására, ha a tantermek ajtaján üvegablak van? Ennek kapcsán kérdeztük a jelenségről Dr. Pataky Nóra gyermekpszichológust.
2020-02-21 |
Világszínvonalú technológiával ismerkedhetnek és egy ritka hiányszakmát tanulhatnak meg azok a diákok, akik a sárospataki Vay Miklós Református Szakgimnázium Szakközépiskola és Diákotthon, valamint a sátoraljaújhelyi Heiche Group Surface Techology Kft. együttműködésében megvalósult képzésben vesznek részt.
2020-02-12 |
Pásku Judittal, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium intézményvezető-helyettesével beszélgettünk az általános iskolás nyolcadikosokat érintő felvételi eljárás menetéről.
2020-01-07 |
2019-ben is a fiatalok oktatására és nevelésére fókuszált az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Több település óvodájában, általános iskolájában és középiskolájában tartottak előadást a felelős állattartásról.
2019-12-12 |
A Szenior Egyetem programot azoknak az érdeklődőknek ajánlják, akiknek legalább középfokú végzettségük van, és szívesen fejlesztenék tudásukat a tudomány, a technika, a művészetek mai eredményei, érdekességei köréből. A felsőfokú végzettséghez nem vezető, ingyenes képzés időtartama 2 félév. A képzés végén a hallgatók tanúsítványt kapnak. A programra előzetes jelentkezés szükséges.
2019-11-14 |
Úgy tűnik, mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga megléte az egyetemi felvételihez. Erről a kormány 2014-ben döntött, és még fél éve is úgy tűnt, tartják magukat az elképzeléshez. Kedden Scanda Tamás - a felsőoktatásért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül. Az ügyben megkerestük Rozgonyi Zoltánt, a Nyelvtudásért Egyesület elnökét, aki azt mondja, egyetért a döntés időleges felfüggesztésével, de szerinte meg kell teremteni a közoktatásban a feltételeit annak, hogy a diákok valóban el tudjanak jutni a nyelvvizsgáig.
2019-11-08 |
Az országos kompetenciamérések alkalmával az általános iskolákban minden 6. és 8. évfolyamos tanuló szövegértési és matematika-feladatlapot tölt ki. A mérés figyelembe veszi a tanulók szociokulturális hátterét is, valamint a szülők iskolai végzettségét. Az újhelyi iskola az országos rangsorban is előkelő helyen szerepel, 2442 intézmény közül a 19. helyen áll.
2019-10-20 |
Országosan, évente 40-50 fiatal végez és lesz belőle református lelkipásztor. Ez a szám megtartottságot mutat – mondta el rádiónknak Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese. Közlése szerint ez az érték azért is jó, mert az ország lélekszáma sem növekedett. Ráadásul a lelkészek átlagéletkora is megfelelő.
2019-10-02 |
A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda tanulói idén először vettek részt az Erzsébet táborban. Ezen kívül számos iskolai szervezésű tematikus napközis táborban tölthetnek pár napot a diákok a nyári szünidőben. Az intézményben karbantartási munkáltokat végeznek, és zajlik az ebédlőnek is otthont adó közösségi tér építése az intézmény melletti területen. Az Erdész és a Görgey úti tagóvodában már elkezdődött az új nevelési év. Minderről Nagy Attila igazgatóval Tóth Éva beszélgetett.
2019-08-16 |
13 milliárd forint kormányzati támogatással elindulhat a Debrecen 2030 elnevezésű komplex oktatásfejlesztési program előkészítése. A tervek szerint ez az átfogó, a gazdaság fejlődésével lépést tartó csomag érinti majd a köznevelést, a felsőfokú oktatást és a szakképzést egyaránt; kiterjed a képzési struktúra átalakítására és infrastrukturális beruházásokra is.
0:00
0:00
2019-07-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt