A koronavírus járvány miatt két hónap kihagyás után indult újra a gépjárművezető-oktatás. A gépjárművezető-oktató örül, hogy újra elkezdődtek az órák, de sok még a kérdőjel. A részvétel fontos feltétele a védőfelszerelés (maszk és kesztyű) viselése, az óvintézkedések részeként a társaság korlátozza a résztvevők számát.
2020-05-30 |
A vészhelyzeti korlátozások életbe lépése óta nem voltak közlekedési vizsgák és az oktatást is csak ott tudták megoldani, ahol akkreditált online oktatást tudnak tartani. A felkészülésben meglepő módon pozitív hatással volt a tanulókra, hisz eredményesebben vizsgáztak az elmúlt időszakhoz képest. Már 20 vidéki helyszínen, közel 100 gyakorlati vizsgázó részvételével ismét elindultak a közlekedési vizsgák. A leendő járművezetők szigorú óvintézkedések mellett, kizárólag védőfelszerelésben vizsgázhatnak mondta el rádiónknak a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felügyeleti és módszertani igazgatója, Dobrocsi Endre.
2020-05-22 |
Irányelveket és ajánlásokat adott ki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a gyermekek távoktatásával kapcsolatban a tanulók, szülők, tanárok és kormányzat munkájának megsegítésére. Az irányelvek és az ajánlások tükrözik a szolgálat elmúlt 22 évben végzett kutatásainak eredményeit, és az elmúlt 10 évben több százezer gyermek oktatásával szerzett tapasztalatait is. Rádiónknak dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke nyilatkozott.
2020-04-29 |
Magyarországon március 16. óta van rendeletben a digitális távoktatás, ezért a Miskolci általános iskolákban is bevezetésre kerültek az intézkedések. Felkerestük a Miskolci-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda igazgatóját Nagy Attilát, aki sok tekintetben részleteibe menően kifejtette rádiónknak, hogyan indították el a digitális oktatást iskolájukban és miként tanítják őket. Kifejtette a számonkérés formáit, az elsősök tanítását hisz ez igényli az egyik legtöbb munkát és kreativitást a pedagógusok részéről.
2020-04-12 |
Segédanyagokat és ajánlásokat tett a járványügyi helyzet kirobbanásakor a református iskoláknak a Református Pedagógiai Intézet, amely webináriumokat is tart és mindenben segíti az iskolákat, pedagógusokat a digitális oktatás terén is.
2020-04-05 |
A járványhelyzetre való tekintettel digitális tanrend lépett életbe az iskolákban. A pedagógusok az interneten keresztül, különböző csatornákon küldik a tananyagot és a feladatokat, a diákok pedig otthon tanulnak. A szerencsésebb családokban most a szülők segítik gyermekeik tanulását. Így van ez Fekete Sándoréknál is, ahol most egy 6.-os és 2.-os kislány tanulását kell segíteni, de vigyázni kell a 2 éves kisfiúra is. Az interjúból megtudhatjuk, milyen rendszer szerint működik az új tanítási rend.
2020-04-05 |
Meg kellett barátkozni vele, ugyanis bevezetésére a koronavírus járvány kényszerítette a magyar kormányt. Indulása nem volt zökkenőmentes, és még sokáig nem is fog simán menni ez az oktatási forma. Az pedig, hogy ennek milyen hozadéka lesz, vagyis hogy gyermekeink hogyan tudják elsajátítani az oktatás ezen formájában a tananyagot, majd csak később derül ki.
0:00
0:00
2020-03-29 |
Magyarországon nagyon kevesen ismerik az ADHD magyarul a figyelemhiányos hiperaktivitás zavart, mint állapotot. Már országos szinten sok településen segítik egyesületek a családok és felnőttek életét. Miskolcon most alakult az elő ilyen csoport egyesület, az oktatási intézményekben dolgozókat segítik a felkészítésben. Céljuk még, hogy a többségi társadalom tagjait érzékenyítsék, hogy jobban megismerhessék és kezelhessék ilyen társaikat. Péczeliné Imre Erika az egyesület céljairól, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarról beszélt rádiónknak.
2020-03-21 |
Mintegy 100 kárpátaljai fiatalt képez 6 szakmában a Mátészalkai Szakképzési Centrum. Rostás János, az intézmény kancellárja rádiónknak elmondta: hároméves munka eredménye, hogy idén elindulhatott a képzésük, amelynek részeként Ukrajnában érettségizett fiatalokat látnak vendégül. Ez egy vegyes képzési rendszer, ami jelenleg OKJ-s képzést biztosít hazánkban, míg Ukrajnában tanúsítványt kapnak a fiatalok.
2020-03-12 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt