A Tanítsunk Magyarországért Program lényege, hogy a hátrányos helyzetű térségek általános iskolásait egyetemi hallgatók mentorálják. A fiatalok segítik a gyerekeket a felzárkózásban, hogy majd közép-, vagy akár felsőfokon továbbtanulhassanak.
2024-06-13 |
Tehetség- és élménynapot szervezett pénteken a Tanítsunk Magyarországért program a Miskolci Egyetemen a hallgatói által mentorált, Miskolc környéki kistelepüléseken élő csaknem 300 kisdiáknak.
2024-06-12 |
A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara és a TEVA Gyógyszergyár Zrt. együttműködési megállapodást kötött. Az intézmény és a cég évek óta kapcsolatban van, de most hivatalosan is megerősítették a közös munkát.
Az épület több mint 3 milliárd Ft-os támogatásból és 550 millió Ft-os egyetemi hozzájárulásból valósult meg. Mindez egy országos fejlesztés egyik legnagyobb beruházása, 2200 négyzetméteren 33 ággyal a gyermeksürgősségi ellátás valósul meg, emellett helyet kap a traumatológia és 2 műtővel a gyermeksebészet is.
A két városban összesen 17 sportágat felvonultató multisport eseményre várhatóan 40 ország, 400 egyeteméről több, mint 5000 résztvevő érkezik. A spotrendezvényen 8 sportágban, 41 sportoló képviseli a Miskolci Egyetemet. A versenysorozat az egyetemi sport és az egészséges életmód népszerűsítésén túl az európai egyetemi intézményrendszer erősítését is célul tűzte ki.
2024-06-08 |
A Debreceni Szakképzési Centrum számára fontos a pályaorientáció, hogy népszerűsítsék a különböző szakmákat, a továbbtanuló fiatalokat az iskoláikba irányítsák. De arra is hangsúlyt helyeznek, hogy a már náluk tanulóknak megmutassák: hova vezethet majd az út, ha már zsebükben lesz a szakmai bizonyítvány, hol hasznosíthatják a megszerzett tudásukat.
2024-06-08 |
Az Európai Egyetemi Játékokhoz kapcsolódva indult el 2023 szeptemberében az 1950-es években épült kollégiumok közül az E/5 és E/6-os teljeskörű felújítása, amely lehetővé teszi a sporteseményre érkező sportolók, majd 2024 szeptemberétől az egyetemre érkező hallgatók színvonalas elhelyezését.
2024-06-06 |
A hazai felsőoktatásban egyedülálló a Debreceni Egyetemen hirdetett könnyűzenei képzés, melyen az első évfolyam, összesen 19 fiatal, szeptemberben kezdte meg tanulmányait összesen nyolc szakirányon. A hallgatók az első tanév végén hangulatos vizsgakoncerten bizonyíthatták tudásukat a Víztorony kerthelyiségében felállított színpadon.
Átadták a Debreceni Egyetem Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzemének, illetve a Gyógyszerésztudományi Karnak az új épületét az intézmény Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában, a Vezér utcán. A beruházás alapkövét 2023 márciusában tették le, mostanra pedig 12 milliárd Ft-ot meghaladó összegből megépült az új, közel 7 ezer négyzetméteres komplexum. Ez fontos állomása az egyetem oktatási, kutatási, gazdasági tevékenységének.
Érdekes összefüggést kutatnak a debreceni orvostudományi egyetemen. Dr. Röszer Tamás főmunkatárs adott ebből rövid ízelítőt a nyíregyházi Egészségtudományi Kar rendezvényén a napokban, ahol elsősorban a védőnőhallgatók vettek részt. Mint elhangzott, nem csak a felnőtt populációban, hanem a gyermekek körében is egyre jellemzőbb az elhízás a túlsúly, amelynek kialakulásában – a szakemberek szerint az anyatejes táplálás hiánya is szerepet játszhat.
2024-06-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt