A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertjének öt kertésze folyamatosan azért dolgozik, hogy a legszebb arcát mutathassa tavasszal is a botanikus kert.
2024-03-02 |
A Nyíregyházi Egyetem mintegy 250 hektáros Tangazdasága a szabolcsi vármegyeszékhely felsőoktatási intézményének hallgatói számára nyújt szakmai gyakorlati helyet, ezzel is segítve az oktatást. Emellett ökotermesztéssel és kutatásfejlesztéssel is foglalkoznak a Tangazdaságban.
2024-03-02 |
A 2024/2025-ös tanévtől a Zay Anna Technikum és Kollégium is csatlakozik az okleveles technikusképzéshez, hiszen oktatás ágazatban óvodai nevelőképzést indítanak. A Nyíregyházi Egyetemmel való együttműködésről elsőként a középiskola igazgatóját, Vargáné Nemes Ildikót, majd Dr. Imre Rubennét, az Óvó- és Tanítóképző intézet igazgatóját halljuk.
2024-03-02 |
Közép-Kelet Európa legrangosabb egyetemévé vált az elmúlt években a Debreceni Egyetem. 13ezer munkatárs dolgozik itt, 31ezer hallgatóból mintegy 7ezer külföldi, akik 128 országból választották az universitast.
0:00
0:00
Egy új "interaktív" - közel 50 tonnás állandó kiállítás található a Miskolci Egyetem parkjában. A különleges kiállítás a Műszaki- és Földtudományi Kar gondozásában Geopark-sétány néven nyílt meg, amely Magyarország főbb építőipari ásványkincseit mutatja be.
0:00
0:00
2024-02-28 |
A Debreceni Szakképzési Centrum oktatói és diákjai a világ több országában szerezhetnek tapasztalatokat különböző programoknak, partneri együttműködéseknek köszönhetően.
2024-02-23 |
A nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés lényege, hogy hátrányos helyzetű települések iskoláiban a mentorok segítik a diákokat tanulmányaikban.
2024-02-23 |
A foglalkozásokon ingyenesen sportolhat minden egyetemi polgár a tanév második felében is. A programok a hallgatók mellett az oktatók és a dolgozók számára is elérhetőek, melyekre előzetes jelentkezés szükséges. A szakképzett oktatók által tartott sportfoglalkozások ingyenesek, hétfőtől-csütörtökig, órarend szerint, változatos sportági edzéseken biztosítanak részvételi lehetőséget.
2024-02-23 |
Hazánk első női ápolója, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója egyben a Magyar Ápolók Napja február 19-e. Kossuth Zsuzsannát munkája során az emberi élet tisztelete és védelme vezérelte. Európában egyedülálló ápolási rendszert vezetett be, nevéhez 72 tábori kórház létrehozása fűződik.
Kilencedik alkalommal szervezték meg a Hallják meg az égiek jókívánságainkat! elnevezésű programot, amely során a Betegek Világnapja alkalmából a város óvodásai lila lufikat engednek el a beteg gyerekek számára jókívánságaikkal, rajzaikkal. Az eseményt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2016 óta minden évben megrendezi. Ebben az évben hat óvoda csatlakozott a helyszínen az eseményhez, de több intézményben foglalkoztak ezzel a témával.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt