A Szenior Egyetem programot azoknak az érdeklődőknek ajánlják, akiknek legalább középfokú végzettségük van, és szívesen fejlesztenék tudásukat a tudomány, a technika, a művészetek mai eredményei, érdekességei köréből. A felsőfokú végzettséghez nem vezető, ingyenes képzés időtartama 2 félév. A képzés végén a hallgatók tanúsítványt kapnak. A programra előzetes jelentkezés szükséges.
2019-11-14 |
Úgy tűnik, mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga megléte az egyetemi felvételihez. Erről a kormány 2014-ben döntött, és még fél éve is úgy tűnt, tartják magukat az elképzeléshez. Kedden Scanda Tamás - a felsőoktatásért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül. Az ügyben megkerestük Rozgonyi Zoltánt, a Nyelvtudásért Egyesület elnökét, aki azt mondja, egyetért a döntés időleges felfüggesztésével, de szerinte meg kell teremteni a közoktatásban a feltételeit annak, hogy a diákok valóban el tudjanak jutni a nyelvvizsgáig.
2019-11-08 |
Az országos kompetenciamérések alkalmával az általános iskolákban minden 6. és 8. évfolyamos tanuló szövegértési és matematika-feladatlapot tölt ki. A mérés figyelembe veszi a tanulók szociokulturális hátterét is, valamint a szülők iskolai végzettségét. Az újhelyi iskola az országos rangsorban is előkelő helyen szerepel, 2442 intézmény közül a 19. helyen áll.
2019-10-20 |
Országosan, évente 40-50 fiatal végez és lesz belőle református lelkipásztor. Ez a szám megtartottságot mutat – mondta el rádiónknak Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese. Közlése szerint ez az érték azért is jó, mert az ország lélekszáma sem növekedett. Ráadásul a lelkészek átlagéletkora is megfelelő.
2019-10-02 |
A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda tanulói idén először vettek részt az Erzsébet táborban. Ezen kívül számos iskolai szervezésű tematikus napközis táborban tölthetnek pár napot a diákok a nyári szünidőben. Az intézményben karbantartási munkáltokat végeznek, és zajlik az ebédlőnek is otthont adó közösségi tér építése az intézmény melletti területen. Az Erdész és a Görgey úti tagóvodában már elkezdődött az új nevelési év. Minderről Nagy Attila igazgatóval Tóth Éva beszélgetett.
2019-08-16 |
13 milliárd forint kormányzati támogatással elindulhat a Debrecen 2030 elnevezésű komplex oktatásfejlesztési program előkészítése. A tervek szerint ez az átfogó, a gazdaság fejlődésével lépést tartó csomag érinti majd a köznevelést, a felsőfokú oktatást és a szakképzést egyaránt; kiterjed a képzési struktúra átalakítására és infrastrukturális beruházásokra is.
0:00
0:00
2019-07-30 |
Június utolsó hétvégéjén Debrecenben rendezték meg a Kárpát-medencei Református Iskolák 6. Találkozóját. A házigazda a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola volt, a szakmai és kulturális programoknak otthont adott a Debreceni Református Kollégium történelmi épülete és a Nagytemplom is
2019-07-06 |
Lezárta idei tanévét a Sárospataki Református Teológiai Akadémia. Az intézmény minden tekintetben kiemelkedő évet tudhat maga mögött. Ezekről, valamint a teológián zajló változásokról beszélgettünk Dr. Füsti-Molnár Szilveszter Rektorral.
2019-07-02 |
Robotika-oktatás indul a debreceni Thaly Kálmán Utcai Óvodában. Az intézmény az NI Hungary Kft. 2009 óta működő sikeres oktatási projektjéhez, az NI Mentor programhoz csatlakozott. A belváros szívében található családias hangulatú intézmény egyéni arculata - az adománynak köszönhetően - tovább gazdagodott, mert a báb- és dramatikus játék, a néphagyományőrzés, az érzelmi intelligencia fejlesztése mellett most már a robotprogramozás is elérhető lesz.
2019-06-13 |
Az ország legmodernebb és legújabb mobil szűrőbusza kezdte meg működését a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház területén, amelyet 235 millió Ft pályázati támogatásból valósítottak meg. A buszban 100-120 embert szűrésére van lehetőség naponta. A jármű alkalmas arra, hogy igény esetén vidéken, különböző cégek számára végezzen akár más vizsgálatokat is. Papp Beatrix a riporter.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt