Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martin-kertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat. A munkálatok jelenleg az ütemtervnek megfelelően haladnak és várhatóan tavasszal, március, április környékén már az újabb építkezési szakasz kezdődhet el.
2020-12-31 |
A Vörösmarty utcai házak bontása várhatóan szeptemberben kezdődik el: Ezzel egyúttal a három építkezési ütem első szakasza veszi kezdetét. A Vörösmarty-Király utcai kereszteződés háromsávos, úgynevezett turbó rendszerű körforgalommá alakul. A körforgalomtól a pályaudvarig felújítják a Vörösmarty utcát, kanyarodó sávokat, valamint fel- és lehajtó ágakat építenek az Y-híd előtt. A beruházás előreláthatólag 2022 év végéig befejeződik mondta el tájékoztatásul rádiónknak Kiss Boglárka, a kivitelező NIF Zrt. szóvivője.
2020-08-08 |
A tervek szerint márciusban elkezdődik az Y-híd épitése Miskolcon. A kiviteli tervek elkészültek, így a téli útüzemet követően - a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában - tavasszal, a közművek kiváltásával megkezdődik a Martinkertváros felé vezető Y-híd és a kapcsolódó infrastruktúra kivitelezése. Az óriási és komplex beruházás a miskolci közlekedés egészére kihat majd, de végre megépül a Martinkertváros felé vezető „Y” alakú híd, ami által a lakosok sokkal gyorsabban juthatnak el a belvárosba- tudatta rádiónkkkal Kis Boglárka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.
2020-02-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola