A háromágú híd kiváltja a korábbi szintbeli vasúti kereszteződést. A beruházás során több forgalomsegítő fejlesztés valósult, illetve valósul meg, ilyen a turbó körforgalom, amelyet már birtokba is vehettek az autósok, valamint a kerékpáros híd, amelyet 2023 tavaszán adnak át a forgalomnak.
2022-12-14 |
Nemsokára megkezdődik a Király és a Vörösmarty utcák keresztezésében meglévő jelzőlámpás csomópont helyén az új, korszerű, háromsávos, jelzőlámpával szabályozott turbó rendszerű körforgalom építése. Már az engedélyeztetéseknél tartanak, ami azt jelenti, hogy novemberben már munkához is látnak. - Több ütemben fog megépülni a körforgalom, így csak szakaszosan lesznek korlátozások a kereszteződésben. – mondta el rádiónknak Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője.
2021-09-17 |
Újabb jelentős összeggel, több milliárd forinttal támogatja a kormány Miskolc úthálózatának fejlesztését, jelentette be sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.
2021-07-22 |
A Vörösmarty utcai házak bontása várhatóan szeptemberben kezdődik el: Ezzel egyúttal a három építkezési ütem első szakasza veszi kezdetét. A Vörösmarty-Király utcai kereszteződés háromsávos, úgynevezett turbó rendszerű körforgalommá alakul. A körforgalomtól a pályaudvarig felújítják a Vörösmarty utcát, kanyarodó sávokat, valamint fel- és lehajtó ágakat építenek az Y-híd előtt. A beruházás előreláthatólag 2022 év végéig befejeződik mondta el tájékoztatásul rádiónknak Kiss Boglárka, a kivitelező NIF Zrt. szóvivője.
2020-08-08 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt