24. alkalommal rendezte meg "Környezetismeret-környezetvédelem Csapatverseny" országos döntőjét a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda.
2023-05-18 |
Miskolc-Szirma adventi koszorúját is mindegyik felekezt magáénak monmdhatja, ugyanis a gyertyagyújtásokban minden egyes egyház képviselője részt vett. A görög katolikusok csakúgy, mint a reformátusok, akik az első gyertyát lobabntották lángra. Stefán Zoltán görög katolikus paókustól azt is megtudhatjuk, hogy miről prédikált idén szet este, és hogyan is nézett ki az éjféli mise, mit adtak elő a helyiek a templomban.
2022-12-28 |
Nagyon sok érdekes, izgalmas programmal készültek a jövendőbeli elsősöknek a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda pedagógusai. A gyerekek online versmondó versenyen vehettek részt, rajzverseny keretén belül lerajzolhatták az általuk ideálisnak tartott iskolát. – Olyan sok jelentkező szeretné itt kezdeni az iskolát, hogy két osztályt is indítani fognak – mondta el rádiónknak Hegyesi Károly a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda igazgatója.
2021-04-10 |
Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martin-kertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat. A munkálatok jelenleg az ütemtervnek megfelelően haladnak és várhatóan tavasszal, március, április környékén már az újabb építkezési szakasz kezdődhet el.
2020-12-31 |
A Vörösmarty utcai házak bontása várhatóan szeptemberben kezdődik el: Ezzel egyúttal a három építkezési ütem első szakasza veszi kezdetét. A Vörösmarty-Király utcai kereszteződés háromsávos, úgynevezett turbó rendszerű körforgalommá alakul. A körforgalomtól a pályaudvarig felújítják a Vörösmarty utcát, kanyarodó sávokat, valamint fel- és lehajtó ágakat építenek az Y-híd előtt. A beruházás előreláthatólag 2022 év végéig befejeződik mondta el tájékoztatásul rádiónknak Kiss Boglárka, a kivitelező NIF Zrt. szóvivője.
2020-08-08 |
Sokan próbálják a közösségi összejöveteleket bepótolni, ami tavasszal, nyár elején elmaradt a covid vírus miatt. Civil szervezetek, önkormányzatok, egyházak szerveznek a napokban nyári táborokat a fiataloknak. A következő percekben Miskolc-Szirmára látogatunk, ahol a görög-katolikusok hoztak létre gyerkeknek tetsző programokat.
2020-07-26 |
A tervek szerint márciusban elkezdődik az Y-híd épitése Miskolcon. A kiviteli tervek elkészültek, így a téli útüzemet követően - a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában - tavasszal, a közművek kiváltásával megkezdődik a Martinkertváros felé vezető Y-híd és a kapcsolódó infrastruktúra kivitelezése. Az óriási és komplex beruházás a miskolci közlekedés egészére kihat majd, de végre megépül a Martinkertváros felé vezető „Y” alakú híd, ami által a lakosok sokkal gyorsabban juthatnak el a belvárosba- tudatta rádiónkkkal Kis Boglárka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.
2020-02-21 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt