Egész nyáron dolgoztak Nyíregyházán az un. „repülőhíd” felújításán, hiszen már szemmel látható volt a vaselemek rozsdásodása. A közelben lévő középiskola, a számtalan ipari üzem miatt nagy itt a forgalom, arról nem beszélve, hogy egy egész városrészt köt össze a belvárossal. A felújítás időszerűségét mutatja az is, hogy a tervezettnél nagyobb volumenű munkára volt szükség, így a híd és a nyári közlekedés biztosítása együttesen meghaladja a 185 millió forintot.
2023-08-29 |
Majdnem 40 éves a nyíregyháziak által csak repülőhídként ismert vasúti felüljáró. Korábban elvégezték az apróbb felújításokat, de mostanra az egész szerkezet megújítása vált szükségessé. A nyári szünet előtti utolsó héten a repülőhidat végül lezárták a gyalogos forgalom elől és ez egészen szeptemberig így is marad. A részleteket Váczy Viktortól a MÁVINFORM sajtóügyeletesétől tudjuk meg.
2023-06-21 |
A látványtervek már el is készültek és egy elegáns karcsú csövekből összeállított függesztett híd fog épülni. A híd építése során felhasználják a Kisfaludy utcai régi közúti híd alépítményeit is. A kivitelezés idén szeptemberben kezdődhet meg és jövőre gördülhetnek rá a kerékpárosok.
2022-04-21 |
Az ehhez szükséges elrendelő levél aláírásával elkezdődött a Kenézlő és Balsa között megépülő Tisza-híd engedélyeztetési folyamata – jelentette be dr. Mosóczi László az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a kenézlői Tisza-parton megtartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, a kormány megértette és indokoltnak látta a térség települései és lakói által támasztott társadalmi igényt az eredetileg 1930-ban épített, majd 1944-ben felrobbantott híd újjáépítésére.
2022-03-26 |
A jelenlegi időjárási viszonyok miatt csak előkészítőmunkálatokat tud végezni a kivitelező, de így is tudják tartani az ütemtervet. A munkálatok az idő javulásával, tavasszal gyorsulhatnak fel újra, a projekt első két üteme várhatóan októberre készülhet el.
2022-01-19 |
A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének kezdeményezésére létrejött Kézfogás Klaszter híd a munkaerőpiac perifériájára szorult munkavállalók és a gazdasági piac szereplői között. A Magyar Vöröskereszt három megyei szervezetén túl a klaszter további tagjai a Savic Consulting Kft. és a MIREHAB Szociális Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Az alapító okiratot aláíró szervezetek és cégek alapvető feladatuknak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását tekintik.
0:00
0:00
2021-05-05 |
Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martin-kertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat. A munkálatok jelenleg az ütemtervnek megfelelően haladnak és várhatóan tavasszal, március, április környékén már az újabb építkezési szakasz kezdődhet el.
2020-12-31 |
Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martinkertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat.
2020-12-10 |
A közelmúltban Miskolcon járt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező HE-DO Kft. küldöttsége, miután hét civil szervezet közösen fordult Miskolc polgármesteréhez és a NIF-hez az Y-híd ügyében.
2020-09-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt