Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martin-kertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat. A munkálatok jelenleg az ütemtervnek megfelelően haladnak és várhatóan tavasszal, március, április környékén már az újabb építkezési szakasz kezdődhet el.
2020-12-31 |
Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martinkertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat.
2020-12-10 |
A közelmúltban Miskolcon járt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező HE-DO Kft. küldöttsége, miután hét civil szervezet közösen fordult Miskolc polgármesteréhez és a NIF-hez az Y-híd ügyében.
2020-09-08 |
A második világháború idején felrobbantott kenézlői-balsai Tisza-híd újjáépítése érdekében aláírásgyűjtésbe kezdett a kenézlői polgármester. Horváth Ferenccel a kezdeményezés hátteréről és céljairól beszélgetünk a következő percekben.
2020-09-02 |
Egy híd és a helyi katolikus templom támfala is megrongálódott az utóbbi időben Olaszliszkán. Az önkormányzat, valamint a helyi hívő közösség gazdasági lehetőségei nem tették lehetővé, hogy a költséges beruházásokat saját erőből megvalósítsák, ezért kormányzati segítséget kértek. Ennek köszönhetően az Olaszliszka és Szegilong közötti híd felújítása már megkezdődött. Erre az időszakra le is zárták az utat. A templomot érintő támfalfelújítás is hamarosan kezdetét veszi – tudtuk meg a helyszíni bejáráson.
2020-05-14 |
A tervek szerint márciusban elkezdődik az Y-híd épitése Miskolcon. A kiviteli tervek elkészültek, így a téli útüzemet követően - a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában - tavasszal, a közművek kiváltásával megkezdődik a Martinkertváros felé vezető Y-híd és a kapcsolódó infrastruktúra kivitelezése. Az óriási és komplex beruházás a miskolci közlekedés egészére kihat majd, de végre megépül a Martinkertváros felé vezető „Y” alakú híd, ami által a lakosok sokkal gyorsabban juthatnak el a belvárosba- tudatta rádiónkkkal Kis Boglárka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.
2020-02-21 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt