Az óriáspandák világszerte ismert állatok, a WWF jelképeként pedig az egész természetvédelem ikonikus állatává váltak. A világ összes pandája Kína tulajdonában van. Kína pedig politikai célokra is felhasználja ezt a ritka, sokak által szeretett állatot. Az 1980-as évekig ajándékba adták a pandákat a különböző állatkerteknek világszerte, majd bérlésre cserélték a konstrukciót.
2023-12-14 |
Egy évtizede kezdeményezték, hogy a nemzetközi tenyészprogramba bekapcsolódva hozzájárulhassanak a ritka, veszélyeztetett faj megőrzéséhez. A Himalája környékén őshonos kispanda természetes élőhelyén is nehezen szaporodik, a jelenlegi 10ezres állomány genetikája romlik, az utódoknál 40%-os az elhullás.
2023-08-02 |
Az ország első vidéki állatkertje története során először vesz részt olyan, kontinenseken átívelő nemzetközi fajmegőrzési tenyészprogramban, amelynek  célja az egyedek természetes élőhelyre történő visszatelepítése.
2021-04-03 |
Egy vöröspanda hím érkezett a Debreceni Állatkertbe. Pandita 6 év előkészítő munkája eredményeként az Európai Fajmegőrzési Program keretében került a két nőstényhez, akik 2014 óta élnek a Nagyerdő fái alatt. A látogatók az állatkert egyik kedvencének számító vörös macskamedve örökbefogadásával és emlékérme vásárlásával támogathatják fennmaradásukat. Rádiónknak Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója nyilatkozott.
2020-06-17 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt