Nem nyújtanak nagyon magas fokú védettséget a kínai vakcinák, mondta ki a Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója, Gao Fu. Mindez a sajtóban úgy jelent meg, mintha valami beismerés lenne, pedig ezt már hónapok óta tudjuk, épp a kínaiak közölték - véli Salát Gergely Kína-kutató. A szakemberrel arról is beszélgettünk, hogy Budapesten nyithat campust a Fudan egyetem.
2021-04-29 |
Magyarországon már a harmadik hulláma van a koronavírus-járványnak, Kínában viszont, ahonnan indult a covid, csupán egyetlen hullám volt, amely épp egy éve le is csengett. Ugyan a mai napig regisztrálnak napi néhány tíz, estleg száz új fertőzöttet, de a járvány újra nem lobbant be a csaknem másfél milliárdos országban.
2021-02-28 |
Kerüljük az álhíreket, tájékozódjunk megbízható forrásból, ismerjük fel a kulturális különbségeket, tegyük le a politikai szemüvegünket, és ne legyünk se rasszisták, se rasszistázók - íme néhány tanács, amelyet a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban hangsúlyoz Salát Gergely Kína szakértő, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kínai Tanszékének vezetője.
2020-02-29 |
Kínai szakirány indul szeptembertől a Károli Gáspár Református Egyetemen. A képzésre érettségivel lehet jelentkezni. Nem előfeltétel a nyelvtudást, hiszen a kezdetektől tanulnak majd nyelvet. A szakra február 15-ig lehet jelentkezni. A részletekről Apatóczky Ákost, a Károli Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetének egyetemi docensét kérdeztük.
2020-02-12 |
Ebben az évben ünnepli megalapításának 6. évfordulóját a Miskolci Egyetemen létrehozott Konfuciusz Intézet. 2013 őszén a Konfuciusz Intézetek Globális Központja a Pekingi Vegyipari Egyetem és a Wanhua-BorsodChem Zrt. cégcsoport támogatásával jött létre az intézet. A hallgatók az intézetben ingyen tanulhatják a kínai nyelvet, számos kulturális programon vehetnek részt. Az eltelt időszakban több száz hallgatójuk volt, közülük sokan már nyelvvizsgát is tettek, sőt többen jártak Kínában ösztöndíjjal. Az intézet küldetése a kínai és a magyar kultúra, a tudományos és a gazdasági kapcsolatok erősítése. Az Európa Rádió vendége: Dr. Kuttor Dániel magyar igazgató és Prof. Liu Jie Kriszta kínai igazgató asszony volt.
2019-11-17 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt