A VI. MagdaFeszt négy napon keresztül, október 2-5. között várja a női témák, női fókusz iránt érzékeny közönséget Debrecenben a Csokonai Teátrumban, a Csokonai Fórumban, a Debreceni Református Nagytemplomban, a MODEM-ben és az Apolló moziban.
0:00
0:00
2023-09-27 |
Szeptember 29-én 17 órától újra a tudomány izgalmas világát mutatja meg 80 helyszínen több, mint 130 programmal a Miskolci Egyetem. Az egyetem intézeteiben folyó tudományos munkát idén is játékosan, sok kísérlettel tárja elénk az universitas. A részletekről Dömötör Csabát a rendezvény koordinátorát kérdeztük.
2023-09-27 |
A XIII. Debreceni Népi Kézműves Fesztivál és az I. Regionális Mézeskalácsos találkozó programjaira várják az érdeklődőket hétvégén Debrecenben a Dósa Nádor téren.
2023-09-22 |
Az egykor országos hírű Sárospataki Diáknapokra emlékeztette Aros Jánost, a város polgármesterét az a Vármegyei Diákpiknik, amit a zempléni diákvárosban rendeztek meg pénteken este.
2023-09-22 |
A programban országszerte 66 óvoda épült fel vagy újult meg, ebből 23 a Tiszántúli Református Egyházkerületben.
2023-09-16 |
A tánc művészet és sport is egyben. A ritmikus, zenére történő mozgással érzelmeket fejezhetünk ki és társadalmi kapcsolatokat is építhetünk. A tánc az emberek közötti nonverbális kommunikáció eszközének is tekinthető. Táncelemeket tartalmaz a torna, a műkorcsolya, a jégtánc vagy a szinkronúszás, sőt  a harcművészetek formagyakorlatait is gyakran hasonlítják táncokhoz. A tánc segíti az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációt.
2023-09-07 |
A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programot foglal magába.
2023-09-06 |
Eszenyi Enikő meghívására Csengerbe „költözik” nyaranta Szilágyi Csenge. A kiváló színművész és szinkronhang örömmel látogat el a szatmári településre, hiszen nagyon szereti a hivatását.
2023-08-29 |
A debreceni Állatkertben immár 12. alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját. A rendezvényen ezúttal Ázsiába kalauzolják el az érdeklődőket, ugyanis az intézmény egyedeinek 20 %-a erről a földrészről származik. Az Állatkertek Éjszakáján, augusztus 25-én, a vidámparkban is várják az érdeklődőket 19 és 23 óra között. Japánt, Kínát, Koreát, Indiát és Belsző Ázsiát idézik meg a programok, de kézművesfoglalkozások, bátorság próbák és csillagles is színesíti a kínálatot.
2023-08-25 |
A Szinva Örökség Napok a Miskolc múltjában, jelenében és jövőjében is meghatározó szerepet játszó, a városon mintegy 20 kilométeren át kanyargó patak nevét választotta védjegyéül. Ezzel jelzi, hogy olyan fesztivál alapjait kívánta megteremteni tavalyi létrehozásakor, amely összefoglalja és megmutatja a világnak a megyeszékhely különleges kulturális, építészeti, ipartörténeti, tudományos és természeti értékeit.
2023-08-22 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt