A debreceni Állatkertben immár 12. alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját. A rendezvényen ezúttal Ázsiába kalauzolják el az érdeklődőket, ugyanis az intézmény egyedeinek 20 %-a erről a földrészről származik. Az Állatkertek Éjszakáján, augusztus 25-én, a vidámparkban is várják az érdeklődőket 19 és 23 óra között. Japánt, Kínát, Koreát, Indiát és Belsző Ázsiát idézik meg a programok, de kézművesfoglalkozások, bátorság próbák és csillagles is színesíti a kínálatot.
2023-08-25 |
Egy évtizede kezdeményezték, hogy a nemzetközi tenyészprogramba bekapcsolódva hozzájárulhassanak a ritka, veszélyeztetett faj megőrzéséhez. A Himalája környékén őshonos kispanda természetes élőhelyén is nehezen szaporodik, a jelenlegi 10ezres állomány genetikája romlik, az utódoknál 40%-os az elhullás.
2023-08-02 |
2023-ban, egész pontosan május elsején ünnepelheti fennállásának 65. évfordulóját a Debreceni Állatkert. A jubileumi évet azonban máris elindították és folyamatosan színes programokkal ünneplik. Annak idején, a fővárosi után vidéken elsőként nyitotta meg kapuit az intézmény, mindössze 20-30 fajjal.
2023-02-01 |
Állatkerti orvosok és gondozók számára rendeztek konferenciákat a közelmúltban Hollandiában. A szakmai találkozókra a világ minden területéről érkeztek, a Debreceni Állatkertet Bodó Zsuzsanna egzotikus szakállatorvos képviselte. Az egyik tanácskozás a betegségekkel foglalkozott, a másik állatjóléti kérdéseket vitatott meg.
2022-06-22 |
Állatok költöztek a zooparkba, állatok távoztak onnan, népszerű volt a jelképes örökbefogadási program. A májusi újra nyitással csaknem egyidőben befejeződött az ikonikus kapu melletti fogadóépület és az afrikai kunyhót imitáló Száhel bemutató felújítása. Veres Tamás gyűjteményvezetővel a 2021-es esztendő eseményeit foglaljuk össze.
2022-01-08 |
Most már elektromos rollerrel is közlekedhetünk a Miskolci Állatkertben. Egy összefogás eredményeként, több mint 22 millió forintból, speciális közlekedési tanösvény épült a területen. A fejlesztés a miskolci önkormányzat és a megyei rendőr-főkapitányság együttműködésében valósult meg.
2021-12-14 |
Internetes közösségi oldalukon napról-napra, egészen karácsonyig bemutatnak egy-egy állatot. Ezzel szeretnének még több „nevelőszülőt” toborozni, és támogatást gyűjteni a kert lakói számára. Mindeközben felhívják a figyelmet a nagyerdei intézményben élő 200 fajra, különösen az európai fajmentő programokban résztvevő veszélyeztetett állatokra.
2021-12-07 |
A hím, Kamal mellé érkezett az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében. Az állatok királya már kezdetektől a Nagyerdei Kultúpark egyik látványos lakója volt, de ezzel a ritka alfajjal 2015 óta találkozhatnak itt a látogatók.
2021-08-14 |
A Debreceni Állatkert nemzetközi fajmentő programok keretében tartja és mutatja be több lakóját, és néhány éve alapító tagja volt a Palawan-szigeteki leopárdmacskák Európai Fajmegőrzési Tenyészprogramjának. Most egy újabb állatfaj, a szudáni zebra esetében lehet alapító az intézmény egy induló tenyészprogramban.
2021-05-26 |
A rendezvényekre, szervezett programokra még várni kell, de így is sok újdonság vár a családokra. A kényszerű bezártságban töltött hónapok alatt több állatfajjal is gyarapodott a Nagyerdei Kultúrpark. Ezekről is beszélt az újranyitás kapcsán Nagy Gergely Sándor ügyvezető igazgató.
2021-05-05 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt