Áldozatok Napja
1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban –1993 óta Magyarországon is - az Áldozatok Napja.
2021-02-23 |
...
0:00
0:00
A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.

A szakemberek szerint a bűncselekmény áldozata lehet a bűncselekmény sértettje, illetve olyan személy, aki bizonyíthatóan a bűncselekmény közvetlen következtében szenvedett sérelmet. Az áldozatsegítés célja pedig a bűncselekmények miatt anyagi, fizikai, pszichikai vagy jogsérelmet szenvedett személyek, azok közvetlen hozzátartozói megfelelő segítséget kapjanak problémáik megoldásához, jogaik érvényesítéséhez. A bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emléknapot szervezett a miskolci Evangélikus Templomban. A rendezvényen Sándor Frigyes evangélikus parókus lelkész mellett igét hirdetett még Hangó István református lelkipásztor és Domokos Tibor r. törzsőrmester, korábbi lelkipásztor.

Kiemelés:Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt