Bármikor lehet áldozata különféle zaklatásnak a gyermekünk. Jöhet ez kívülről, de érkezhet belülről, azaz akár az osztályközösség felől is. Lehet szexuális zaklatás, de lehet kiközösítés is a célja. Mindkettő mély nyomot hagy, ezért nem mindegy, hogy észrevesszük –e, mi szülők, és ha igen, hogyan reagálunk? Dr. Jászai Áronnal a nyíregyházi Áldozatsegítő Központ vezetőjével, áldozatsegítő koordinátorral beszélgetünk eddigi tapsaztalataikról.
2023-03-15 |
Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, s az európai összefogás szép példájaként lett ez a dátum az európai közösségben az Áldozatok napja, amihez Magyarország 1993-ban csatlakozott.
0:00
0:00
2023-02-24 |
2022. március 14-én volt nyolc éve, hogy Magyarország kormánya aláírta az Európa Tanács áldozatvédő dokumentumát, az Isztambuli Egyezményt. A Nőkért Egyesület az évforduló kapcsán akkor, egy videót osztott meg közösségi oldalán, melyben többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az aláírást követően a kormány nemhogy nem illesztette be a magyar jogrendbe a dokumentumban foglaltakat, de 2020-ban el is utasította azt.
2023-01-25 |
Ide azok fordulhatnak, akik valamilyen bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatai. Természetes, ha ilyenkor fizikai vagy lelki problémák jelentkeznek, és előfordulhatnak anyagi nehézségek is. Az Áldozatsegítő Szolgálat ilyen esetben közvetlenül vagy közvetett módon is tud segítséget nyújtani.
2023-01-15 |
Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője azt mondja: szakmai sikerként könyvelhető el az is, hogy egyre több áldozat kerül a látókörükbe.
2022-01-30 |
Megünnepelték a segélyvonalak világnapját a Miskolci szervezetek is. Szakmai egyeztetésre ült össze három telefonos segélyszolgálat a Miskolci Áldozatsegítő Központban, hogy így ünnepeljék meg a távközlési világnapot, ami egyben a segélyvonalak világnapja is.
2021-05-21 |
Telefonos alkalmazás segíti a kapcsolati erőszakban élőket. A Bright Sky applikációval veszélyhelyzetben, akár azonnali segítséget lehet kérni a szakmai szervezetektől és a hatóságoktól. Az alkalmazás az áldozatok, és a közvetlen környezetükben élők számára ad egy olyan technológiai eszközt, ami könnyen elérhető és hasznos információkat tartalmaz a kapcsolati erőszakról, valamint a segítségkérés fajtáiról. Fontos, hogy az applikáció segíthet felismerni azt is, ha valaki ilyen kapcsolatban él – ezt mondta rádiónknak Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője.
2021-05-13 |
A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.
0:00
0:00
2021-02-23 |
Egy órán belül elfogták a rendőrök az unokázós bűnbandát, amelynek tagjai nemrég 1,3 millió forintot csaltak ki egy idős mohácsi áldozattól – írta a police.hu. Az idősek biztonsága mindannyiunk felelőssége. A csalók trükkjeinek száma pedig szinte végtelen. Hogy hogyan lehet segíteni az időseknek, hogy ne váljanak az unukázós csalók áldozataivá, erről és a központ munkájáról kérdeztük Doszpoly Orsolyát, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetőjét.
2020-08-07 |
2020-ban nagy hangsúlyt fektet az állam a bűncselekmények áldozatainak a segítésére. Egy nagyméretű hálózatot szeretnének 2025-ig létrehozni. Rádiónknak Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője azt is elmondta, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést idén a rendőrséggel is, ami nagyban segítheti az áldozatoknak a bűncselekmények traumáit mihamarabb feldolgozni. Szorosabb együttműködést terveznek még a Miskolci Krízis Ambulanciával is.
2020-03-07 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola