A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.
0:00
0:00
2021-02-23 |
Mindent arról, hogyan NE váljunk áldozattá!
2020-12-31 |
Egy órán belül elfogták a rendőrök az unokázós bűnbandát, amelynek tagjai nemrég 1,3 millió forintot csaltak ki egy idős mohácsi áldozattól – írta a police.hu. Az idősek biztonsága mindannyiunk felelőssége. A csalók trükkjeinek száma pedig szinte végtelen. Hogy hogyan lehet segíteni az időseknek, hogy ne váljanak az unukázós csalók áldozataivá, erről és a központ munkájáról kérdeztük Doszpoly Orsolyát, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetőjét.
2020-08-07 |
2020-ban nagy hangsúlyt fektet az állam a bűncselekmények áldozatainak a segítésére. Egy nagyméretű hálózatot szeretnének 2025-ig létrehozni. Rádiónknak Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője azt is elmondta, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést idén a rendőrséggel is, ami nagyban segítheti az áldozatoknak a bűncselekmények traumáit mihamarabb feldolgozni. Szorosabb együttműködést terveznek még a Miskolci Krízis Ambulanciával is.
2020-03-07 |
Egyre többször jelenik meg a híradásokban az iskolai erőszak. A napokban rádiónk is beszámolt arról, hogy a tanárokat érő erőszakos cselekmények elkerülése végett a tantermi nyitottság programját vezeti be a Debreceni Szakképzési Cetrum. Vajon mennyire jelenthet megoldást az ilyen esetek visszaszorítására, ha a tantermek ajtaján üvegablak van? Ennek kapcsán kérdeztük a jelenségről Dr. Pataky Nóra gyermekpszichológust.
2020-02-21 |
Doszpoly Orsolyával, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetőjével beszélgettünk arról, hogyan lehet felismerni az iskolai zaklatásra utaló jeleket, és mit lehet tenni ellene.
2019-09-13 |
Ha nyár, akkor vakáció – nyaralás belföldön, külföldön, vagy éppen egy kis pihenés otthon, a négy fal között. Talán nem is gondolnánk, de éppen ez az az időszaka az évnek, amikor a legtöbb veszély leselkedik a pihenésüket töltőkre. Az elkövetkező percekben a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője, Doszpoly Orsolya ad tanácsokat nem csak miskolciaknak arról, hogy lehet elkerülni az áldozattá válást a nyári hónapokban.
0:00
0:00
2019-07-18 |
Alig több, mint egy év alatt több mint 1000-en fordultak a Miskolci Áldozatsegítő Központhoz. Az intézmény e-mailben, telefonon és személyesen is elérhető. Arról, hogy miben és hogyan tudnak segíteni az áldozattá váló embereknek, vagy éppen hozzátartozóiknak, Doszpoly Orsolyával, a központ vezetőjével beszélgetett Petruskó Norbert.
2019-06-20 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt