November 3. füstmentes világnap, amely 2023-ban november 16.-án, azaz a tegnapi nap folyamán valósult meg. Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére a nap különböző rendezvényein azt hangsúlyozzák, illetve hangsúlyozták, hogy a dohányosoknak nincs joguk ártani nemdohányzó embertársaiknak.
0:00
0:00
2023-11-21 |
A rendelőben nem csupán az állatorvosi munkába pillanthattak be a gyerekek, hanem a kutya vizsgálat mellett röntgenfelvételt, és még négy hetes kismacska etetését is láthattak az apróságok. A látogatás célja az volt, hogy megmutassák a gyermekeknek mi is a szerepe egy gondoskodó gazdának az állatok életében.
2023-10-09 |
1979. óta április 24-dike a kísérleti állatok védelmének világnapja. És bár nem hivatalos, mert nem szerepel az ENSZ által elfogadott világnapok között, az állatvédők, köztük dr. Fodor Kinga állatorvos, az Állatorvostudományi Egyetem Laborállat-tudományi és Állatvédelmi Tanszékének vezetője mégis nagy figyelmet szentelnek neki.
2023-04-26 |
Április 14. a könyvtárosok világnapja, amelynek kezdeményezője az Amerikai Könyvtárak Szövetsége és a Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége volt. A világnap alapvetően a bibliotékák és a benne tevékenykedő könyvtárosok fontosságára hívja fel az olvasni tudók figyelmét. Piri Ildikó, a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese gyerekkora óta a könyvek szerelmese, így nem véletlen, hogy olyan munkahelyet választott magának, ahol olvasnivalók tömkelege veszi körül.
2023-04-24 |
A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete, a MOL Petrolkémia Zrt., valamint az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság közös szervezésében rendezték meg az idei Víz világnapi ünnepi előadóülést Tiszaújvárosban.
2023-03-30 |
2007-ben az Egyesült Nemzetek Szövetsége jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azért, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrumzavarra, amely tízmilliókat érint a földön. Varga Zsolttal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Fogyatékos Sportolók Szövetségének elnökével beszélgetünk az autizmus világnapja kapcsán.
2023-03-15 |
A Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke Szuhai Judit idén háromnaposra tervezi a Vese Világnapja eseményüket. Célja az, hogy március 9-11 között minél több embert információval láthassanak el a betegséggel kapcsolatban.
2023-03-03 |
December 3.a fogyatékkal élők világnapja, ezen alkalomból pedig a ViDd Többre Alapítvány már évek óta fotósorozattal készül. 2021-ben hozták nyilvánosságra az Apák a köbön című sorozatuk képeit, ami fotós érzékenyítő projektjük második állomása volt és ugyanolyan sikert aratott, mint a NŐ az anya mögött portfóliójuk.
2023-01-03 |
A közlekedési kultúra ugyanis létező fogalom, amelynek kialakítása és elmélyítése nemzeti ügy. Ennek felismerése vezetett oda, hogy a szaktárca és társszervezetei a civilekkel karöltve 2015. május 11-én kezdeményezték „A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” című esemény megtartását.
2022-05-14 |
A felelős állattartás problémaköre nem új, hiszen 1998-ban született kormányrendelet az állatok védelméről és kíméletéről. A témával foglalkozó szakemberek szerint hazánk rendkívül elmaradott ezen a téren. Mi állhat ennek hátterében, erre kerestük a választ a kulturális antropológussal. Május 6-án volt a Felelős Állattartás Napja, de a kérdéskör folyamatosan aktuális.
0:00
0:00
2022-05-14 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt