Bűnmegelőzés az iskolában
Akkreditált képzésen vettek részt a Miskolci Egyesített, Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény iskolai szociális segítői
2020-11-04 |
...
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács szervezésében, „Bűnmegelőzés az iskolában” elnevezéssel akkreditált képzésen vettek részt a Miskolci Egyesített, Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény iskolai szociális segítői. A képzés célja, az iskolai szociális segítők kompetencia bővítése a bűnmegelőzést érintő kérdésekben.

A szakemberek interaktív és élményalapú módszerek segítségével kaptak képzést többek között, a  fiatalok által használt applikációkról, az online tér veszélyeiről, a kompetencia határokról, a jelzőrendszeri sajátosságokról és más, a munkájukat gyakorlatban elősegítő témákról.  A B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Tanács szeptember közepén alakult meg. Tagjai a bűnmegelőzésben érintett célcsoportok részére új, innovatív megoldásokat keresnek, dolgoznak ki és alkalmaznak, illetve már meglévő jó gyakorlatokat vezetnek be, elősegítik a szakemberek képzését. Szabó Péterrel, a tanács titkárával beszélgettünk.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt