„Jótékonysági adok-kapok” online képzést tartanak november 12-én és 17-én az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében, immár harmadik alkalommal.
2021-11-12 |
Megváltozott munkaképességű személyeknek nyújt állást októbertől a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Nyitott Ajtó Szociális Központja. A munkalehetőséget a debreceni Intertankerrel kötött megállapodásnak köszönhetően tudják biztosítani, jelenleg három embernek. Az itt dolgozok autóbusz belső szigeteléseket készítenek és létszámuk várhatóan jövőre bővül.
2021-10-29 |
A miskolci önkormányzat elismerő oklevélben részesítette Duberné Dunaveczki Évát, a Magyar Vöröskereszt miskolci Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjét. Az elismerést a Szociális Munka Ünnepén a városházán vette át a humanitárius szervezet intézményvezetője az elmúlt két évtizedben végzett folyamatos és odaadó munkájáért, amelyet a szociálisan rászoruló és magára maradt emberekért végez.
2020-11-19 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács szervezésében, „Bűnmegelőzés az iskolában” elnevezéssel akkreditált képzésen vettek részt a Miskolci Egyesített, Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény iskolai szociális segítői. A képzés célja, az iskolai szociális segítők kompetencia bővítése a bűnmegelőzést érintő kérdésekben.
2020-11-04 |
2006-ban kezdődött egy erdélyi úttal, egy Szárhegyen működő gyermekotthon támogatásával és továbbgondolásával, és 2011 óta működik a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A cél a hátrányos helyzetű lakosság szociális, kulturális, egészségmegőrző támogatása. A nehéz indulás után sem csüggedtek az alapítótagok, akik mára egyre több patronálóra találnak terveik megvalósításához.
2020-10-14 |
A Refomix Nonprofit Közhasznú Kft. 2004 óta segít az otthon nélkül maradóknak. A hideg idő beköszöntével, a krízis időszakban, november elsejétől április 30-ig még nagyobb figyelmet fordítanak a hajléktalanokra. 340-350 férőhelyes szállásaikat a téli időszakban matracokkal és konténer lakásokkal tudják bővíteni, 80-an azonban így sem hajlandók igénybe venni szolgáltatásaikat. Ezért november elsejétől március 31-ig krízis autóval járják a megyét, meleg ételt, teát, ruhát és orvosi ellátást biztosítva.
2019-11-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola