Az online csalások különböző módszereire figyelmeztet a rendőrség. Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja az, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket és a gyanús jeleket felismerve, nem dőlünk be a csalóknak.
2023-10-09 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács egyik tagja, a Promise Egyesület miniszteri elismerésben részesült a bűnmegelőzés területén végzett kimagasló tevékenysége, együttműködése elismeréséül.
2022-01-16 |
Mindezeket egy kis odafigyeléssel, körültekintő vásárlással ki lehet kerülni és meg lehet akadályozni, hogy megkárosítsák az embereket - hangsúlyozta Dr. Kovács Attila a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának osztályvezetője.
2021-12-01 |
A bűnmegelőzés modern eszközeivel, új interaktív módszerekkel ismerkedhettek meg a résztvevők a Bűnmegelőzési Tanács legutóbbi rendezvényén Miskolcon. Szó esett az online élettér veszélyeiről, a Z-generáció sajátosságairól, az asszertív kommunikációról, a leggyakrabban elkövetett bűncselekményekről is.
2021-02-11 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács szervezésében, „Bűnmegelőzés az iskolában” elnevezéssel akkreditált képzésen vettek részt a Miskolci Egyesített, Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény iskolai szociális segítői. A képzés célja, az iskolai szociális segítők kompetencia bővítése a bűnmegelőzést érintő kérdésekben.
2020-11-04 |
Október 1-je az idősek világnapja. Az idősekre egész évben jobban figyelni kell, de ezen a napon különösen. Az idősebb korosztály bűnmegelőzési szempontból veszélyeztetettebb, könnyebben lehetnek bűncselekmények áldozata – mondta Kovács Attila r. alezredes, a Megyei RFK Bűnmegelőzési Osztály osztályvezetője. Hozzátette, legtöbbször vagyon elleni bűncselekményekről beszélhetünk esetükben.
2019-10-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola