Fogadj örökbe egy közterületet!
Városszépítési program indult Miskolcon
2022-07-14 |
...
A program lényege, hogy a jelentkezők elvállalják egy-egy közterület gondozását önkéntesen és térítésmentesen. Öntözik például az ott elhelyezett virágfákat, virágokat, javítják a padokat, szemétgyűjtőket, karbantartják az örökbefogadott közterületen lévő játszótéri homokozót, gondozzák az emlékhelyeket, emlékparkokat. Eddig tizenkét örökbefogadó jelentkezett. Mivel a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a lakosok körében, tervezik a jelentkezési lehetőség újra indítását.

A programot az hívta életre, hogy Miskolcon több vállalkozói és személyes kezdeményezés vagy ún. „gerilla” akció indult a város köztereinek rendbetételére. A programmal ezeket szeretnék legalizálni és segíteni a kezdeményezőknek abban, hogy szebbé tehessék a várost. Eddig tizenkét örökbefogadó jelentkezett. Mivel a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a lakosok körében, tervezik a jelentkezési lehetőség újra indítását.

- Az örökbefogadó a programba való jelentkezéskor javaslatot tesz arra, hogy mely közterületen milyen feladatok elvégzését vállalja. A feladat ellátása önkéntes és térítésmentes. – mondta el rádiónknak Czifrusz Natália főkertész.

Kiemelés:Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt