2019-12-12 |
...
2019-ben is a fiatalok oktatására és nevelésére fókuszált az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Több település óvodájában, általános iskolájában és középiskolájában tartottak előadást a felelős állattartásról.

Balogh Ernő, a szervezet alapítója az Európa Rádió Kitekintő című műsorában a többi között arra emlékeztetett, ha a mai fiatalok felelősebb állattartók lesznek, azzal csökken a kóbor állatok és a megkínzott, bántalmazott állatok száma.

A beszélgetésből az is kiderült, az oktatáson túl az ivartalanításra is komoly hangsúlyt fektettek az alapítványnál, valamint partnerszervezeteikkel együtt, de külön-külön is több utcai cicát ivartalaníttattak Szegeden, Székesfehérváron és Budapesten.

Balogh Ernő kitért arra is, hogy jövőre folytatják a preventív tevékenységet, de szeretnének létrehozni egy kis befogadói bázist, valamint bővíteni az ingyenes állatorvosi tanácsadói programjukat. A szervezet 2020. január 1-jétől fogadhatja a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásait is, így terveiket ebből szeretnék megvalósítani.

 

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt