Új kihívásokkal került szembe az egyházi fenntartásban működő gyermeknevelői hálózat, amikor az állam a korábban, az általa fenntartott intézményeket is átadta az egyháznak. Így olyan nevelőszülők is bekerültek a rendszerbe, akiknek nem volt egyházi kötődése.
2022-07-10 |
A férfiak szerepvállalásáról a csecsemőgondozásban, a megváltozott felvételi követelmények, a kisgyermeknevelői hivatás kihívásai – többek között ezekről a témákról tanácskoztak a szakma képviselői a közelmúltban a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán.
2020-02-12 |
Ez volt a fő kérdése annak a találkozónak, amelyet a szülőknek és a gondozóknak szerveztek meg a nyíregyházi Mustármag Református Bölcsődében.
2019-12-18 |
2019-ben is a fiatalok oktatására és nevelésére fókuszált az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Több település óvodájában, általános iskolájában és középiskolájában tartottak előadást a felelős állattartásról.
2019-12-12 |
Fontos, hogy gyermekeinknek pozitív visszajelzéseket adjunk. De mi a különbség a pozitív visszajelzés és a dicséret között? „Túl lehet-e adagolni” a pozitív visszajelzést? Jár-e megerősítés alapvető, hétköznapi dolgokért? Melyek a legmegfelelőbb mondatok, és melyek azok, amelyeket inkább felejtsünk el? Ezekről beszélgetünk a következő percekben.
2019-08-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt