Jövőre nyit a szegedi felújított Móra-múzeum
A központi épület zárva van, a többi kiállítóhelyen viszont kiállításokkal és programokkal várták idén az érdeklődőket
2019-12-20 |
...
Mozgalmas évet zár a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A központi épület ugyan felújítás miatt zárva van, a többi kiállítóhelyen viszont folyamatosan várták kiállításokkal és programokkal az érdeklődőket. Mindemellett nagy sikert aratott a Klauzál téren ideiglenesen felállított torta is.

A kultúrpalota felújított homlokzatának első szakaszai egyébként már kibukkantak az állványzat mögül, dolgoznak a tetőn, a Vár körül elbontották a kerítés egy részét és folynak a belső munkálatok is. A felújítás miatt idén rendhagyó helyszínen, a Fekete házban adták át a Tömörkény-díjat. Az elismeréssel 1994 óta jutalmazzák a Móra Ferenc Múzeum egykori és jelenlegi kollégáit kiemelkedő szakmai tevékenységükért.

Az országosan jegyzett díj odaítéléséről a múzeum Közgyűjteményi Szenátusának javaslatai alapján a múzeumigazgató hozza meg a döntést. A szakmai elismerést idén Fodor Ferenc, az intézmény néprajzkutatója kapta.

Az idei programokról és kiállításokról Hegedűs Anitával, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferensével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában, aki azt is elárulta, hogy 2020-ra milyen tervek vannak. A programok központi eleme lesz, hogy jövőre nyitja meg kapuit a felújított központi épület, ahol egy kilátó is helyet kap.

 

 

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt