Bemutatta a sajtó munkatársainak új régészeti látványtár épületét a miskolci Hermann Ottó Múzeum. A Tímármalom utcán egy szakképző iskola volt tanműhelyét alakították át, amely 1200 négyzetméteren, új energetikai rendszerrel ellátott, klimatikus épület lett.
2023-10-28 |
Már majd 40 ezren látták Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora kiállítást, amely a szegedi Móra Ferenc Múzeum újabb nagyszabású a Han-dinasztia korát, az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonákat és sok egyéb kincset, köztük egy, a császárok temetkezése során használt, teljes testet fedő jádepáncélt bemutató tárlata.
2023-10-28 |
A Déri Múzeum 1923-as alapkőletétele abban a történelmi időszakban, amikor Magyarország a trianoni békeszerződés okozta veszteség bénultságában élte mindennapjait, különös jelentőséggel bírt. Az egyetemektől számos intézményt elcsatoltak, a múzeumok közül pedig hatvannál is több került Magyarország határain kívülre, felbecsülhetetlen értékű műkincseikkel együtt.
2023-09-30 |
A protestáns művészettörténet gyöngyszemét jelentik a festett kazettás mennyezetek. A reformáció korában fölvirágzott reneszánsz művészet fokozatosan helyet kapott a díszeiben leegyszerűsödött református templomokban. Fokozatosan jelent meg például a fatábla festészet, mely a karzat mellvédlapjait és a mennyezet kazettáit díszítette képekkel.
0:00
0:00
2023-09-22 |
Az Arany János Program néhány diákja a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumból a zsidómentő Oscar Schindler egykori gyárában, annak egy részén létesülő múzeum berendezésén munkálkodik Szűcs Róbert történelemtanár, kollégium igazgató irányításával.
2023-09-05 |
Ötven éve, 1973-ban nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának mostanra rekorderré vált kiállítása, amely Tokaj-Hegyalja szőlészei és borászati örökségét mutatja be Sárospatakon.
2023-05-15 |
Három éve alakult meg az Újhelyi Múzeumbarát Kör azzal a céllal, hogy segíti, támogatja, népszerűsíti a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum munkáját. Az elmúlt évek tapasztalatáról, nehézségeiről, az új tervekről, a kör elnökét, Dankó Alízt kérdeztük.
2023-03-17 |
A Miskolci Galériában megtartották a XI. Északkelet-Magyarországi Regionális Régészeti Konferenciát.
2023-03-15 |
A Debreceni Református Kollégium Múzeumának munkatársai évfordulókhoz és március 15-éhez kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várják az osztályokat és csoportokat.
2023-03-10 |
Egy több mint kétezer éves kelta lándzsahegyet fogott ki mágneshorgászattal a Dunából Takács Gábor, a különleges fogás ma már megtisztítva, restaurálva a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban látható. De hogy mi az a mágneshorgászat?
2023-03-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt