Az 1848-as történelmi eseményeket felidéző foglalkozás volt az egyik leglátogatottabb tavaly a Debreceni Református Kollégium Múzeumában. A szabadságharchoz kapcsolódó helyszín az Oratórium, ahová március hónapban várják az osztályokat és óvodákat.
2020-03-15 |
Jól halad a szegedi Móra Ferenc Múzeum felújítása: zajlik a tetőcsere, a hátsó homlokzat felújítása, a benti új kiállítóterek kialakítása; a Vár és Kőtárban pedig új fűtési rendszert építettek ki.
2020-03-12 |
A raktárban 10-15 centiméter víz állt, és hatalmas gőzfelhő és pára keletkezett. Végül a legnagyobb kárt épp a gőz és a pára okozta: több mint 200 úrasztali terítő és textília ázott el, amelyeket most a múzeum különböző termeiben, irodáiban, folyosóin szárítanak. Emellett elázott még Ravasz László karosszékének lába, és több tucat természettudományos könyv. A múzeum januárra bezárt. A kár az első becslések szerint 500 ezer és 1 millió forint között van. A részletekről Fogarasi Zsuzsát, a kecskeméti Ráday Múzeum igazgatóját kérdeztük.
2020-01-14 |
A nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban a bővítési és állagmegóvási munkák befejeződtek és 2019 szeptemberében már megtudta nyitni kapuit az intézmény. Az átalakítások során teljesen, a látogatók kényelmét szolgáló új épületeket hoztak létre, állagmegóvást hajtottak végre és egy új raktárt is megépítettek.
2020-01-11 |
Mozgalmas évet zár a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A központi épület ugyan felújítás miatt zárva van, a többi kiállítóhelyen viszont folyamatosan várták kiállításokkal és programokkal az érdeklődőket. Mindemellett nagy sikert aratott a Klauzál téren ideiglenesen felállított torta is.
2019-12-20 |
Jósa András születésének 185. évfordulója volt idén, amelyre most is megemlékeztek a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. A múzeumalapító polihisztor elsősorban gyógyított és az akkori Szabolcs vármegye főorvosaként odafigyelt a járványügyi helyzetre is. Igazi filantróp volt, aki teljes erejével, tudásával a hivatásának élt. Dr. Istvánovics Eszter főmúzeológussal, a Jósa András Múzeum régészével beszélgetettünk.
2019-12-20 |
Ukrán, szlovák és magyar közgyűjteményi intézmények partnerségi összefogásával jött létre a SmartMuseum elnevezésű nemzetközi projekt, amely kulturális örökségünk, történelmi értékeink folyamatosan korszerű bemutatását tűzte ki célul. A három szomszédos országban több múzeum és vár is érintett az egyedi, helyi fejlesztésekkel, melyekhez a résztvevők közösen koordinált marketing tevékenységet rendelnek.
2019-12-05 |
Új rendezvénysorozatot indított a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeuma, Kávéházi borestek címmel. Az eseményen környékbeli borászok mutatják be borászatukat, munkájukat, miközben a közönség megkóstolhatja boraikat. Az első boresten Szilágyi László újhelyi borász mutatkozott be, akinek két bora is szerepel hazánk egyetlen Michelin csillagos éttermének ajánlatában.
0:00
0:00
2019-12-03 |
A szegedi nagytáj építészeti emlékeit gyűjtötte össze a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a zentai Vajdasági Magyar Művelődési Intézet egy uniós támogatással megvalósuló közös programban.
2019-12-01 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt