Folyamatos átalakítások zajlanak a nagykállói Vártörténeti Kiállításon, melyet Jónás Sándor a Nagykállói Vár- és Örökségvédő Alapítvány elnöke koordinál. Mint mondja, az egyre bővülő kiállítási tárgyak miatt volt szükség az átalakításra.
2023-11-09 |
A protestáns művészettörténet gyöngyszemét jelentik a festett kazettás mennyezetek. A reformáció korában fölvirágzott reneszánsz művészet fokozatosan helyet kapott a díszeiben leegyszerűsödött református templomokban. Fokozatosan jelent meg például a fatábla festészet, mely a karzat mellvédlapjait és a mennyezet kazettáit díszítette képekkel.
0:00
0:00
2023-09-22 |
A selmecbányai alapítású, 150 éves Geodéziai és Bányaméréstani Tanszék muzeális, köztük több tanszéki fejlesztésű mérőműszereiből látható kiállítás a Miskolci Egyetem főépületében, a régi aula melletti folyosó előterében.
2023-08-31 |
A nagyszámú érdeklődésre való tekintettel november 14-ig minden kedden látogatható a Miskolci Közlekedési Vállalat Közlekedéstörténeti Múzeuma.
2023-08-04 |
A tárlaton látványos, óriási méretű méhek, mézcsorgatók, kaptárok és lépek fogadják a látogatókat, akik többek között megismerhetik a beporzó rovarok testfelépítését, szocializációját és védelmét. Arról is információt kaphatnak, hogyan telepítsünk méhbarát kertet, hogyan dolgoznak a méhészek és hányféle méz létezik. Mindezek megtekintése a nyári táborok kiegészítő programja is lehet, hiszen augusztus végéig állomásoznak itt ezek a tárgyak.
0:00
0:00
2023-07-07 |
A debreceni kézművesség és népművészet értékeit mutatja be az a kiállítás, mely a 40 éves Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 60 alkotójának 240 munkájából nyílt az Új Városháza Galériájában. Az egyesület jubileumi tárlatának ez a negyedik és egyben utolsó állomása, korábban Nádudvaron, Székelyhídon és Sárándon is láthatták az érdeklődők. A múlt őrzése mellett az egyik legfontosabb cél, hogy ezek a tárgyak a 21. századi ember számára is használhatók legyenek.
2023-07-04 |
Különleges turisztikai látnivalóval gazdagodott Tállya. A Mailloth - kastélyban megnyílt, országosan is egyedülálló kiállítást a település a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanáccsal közösen a világörökségi helyszínek fejlesztése Tokaj-Hegyalján - című projekt keretén belül valósította meg
2023-07-04 |
„Cívisek Világa” címmel megújult a Déri Múzeum állandó várostörténeti kiállítása. A tárlat arra a kérdésre igyekszik választ adni, milyen a cívis mentalitás, honnan erednek a gyökerei. A Magyar Géniusz Program 100 millió forintos támogatásából valamint az intézmény és szponzorok 20 milliós illetve 15 milliós régészeti bevételből valósulhatott meg a Cívisváros történetét hét fejezetben feldolgozó nagyszabású tárlat. A megnyitón készült összeállításunk.
0:00
0:00
2023-06-28 |
A Füzér várát érintő fejlesztési program esszenciája az a kiállítás, ami most nyílt meg – közölte Horváth Jenő a hegyközi település polgármestere az erődítmény új attrakciójának átadására szervezett projektzáró ünnepségen. Mint mondta, ezek segítségével teljesedik be a vár küldetése, vagyis általuk mesélik el a magyarság és a térség történelmi, kulturális értékeit a látogatóknak.
2023-06-21 |
A Váci Mihály Kulturális Központ és tagintézményeiben működő kézműves foglalkozások, szakkörök legkülönlegesebb munkáiból válogattak össze egy tárlatra valót, melynek anyaga nemcsak a készítők kézügyességéről árulkodik, hanem a kreativitásukról is. A tárlat június 18-ig megtekinthető.
2023-06-06 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt