Elkészült a Debrecen-Lencztelepi Református Gyülekezet templomának ülőbútorzata, melyre még a 2018-as jótékonysági bálján gyűjtött az egyházközség. Február 29-én ünnepi istentisztelet kertében adtak hálát a hívek az új beruházás létrejöttéért.
2020-03-05 |
Évek óta folyamatosan újítják a sátoraljaújhelyi Ungvári Pincesort. Először egy határon átnyúló program keretében fejlesztették a területet, legutóbb pedig egy uniós pályázat segítségével vette kezdetét a munka, melynek eredményeként családi és közösségi programok helyszíne lesz a jövőben a világörökség részét képező pincesor. A részletekről Dankó Dénes alpolgármester nyilatkozott az Európa Rádiónak.
2020-02-12 |
Elkezdődtek a régóta várt munkálatok az Iskolakertben Sárospatakon. A következő hónapokban a felújítás a hét hektáros terület minden szegletét érinti majd a kerítéstől a sétányokon át egészen a parkokig, valamint a Kossuth szobornak is helyet adó térig. A felújítás után az iskolakertet a Várkerthez hasonlóan éjszakára lezárják majd, mindez a felújítás utáni állapotok megőrzése érdekében történik, de a sokak számára kedves emlékeket felidéző, pihenésre is alkalmas terület nappal mindenki számára látogatható marad. Ezekről nyilatkozott rádiónknak Egeresi Gábor a Sárospataki Református Kollégium titkára.
2020-01-31 |
150 millió forintból újul meg Debrecenben a Tímárház, ebből 130 millió európai uniós forrás. A beruházás során több elemmel egészül ki az épület és a későbbiek folyamán kiteljesedik az intézmény regionális funkciója is. A tervek szerint márciusban kezdődhet a visszaköltözés, májustól pedig már a látogatók is birtokba vehetik a megújult Tímárházat.
2020-01-16 |
Mozgalmas évet zár a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A központi épület ugyan felújítás miatt zárva van, a többi kiállítóhelyen viszont folyamatosan várták kiállításokkal és programokkal az érdeklődőket. Mindemellett nagy sikert aratott a Klauzál téren ideiglenesen felállított torta is.
2019-12-20 |
Hálaadó Istentiszteletet tartanak december 1-jén a Püspökladányi Református Templom részleges felújításáért és a 20 éves idősek otthonának létrehozásáért az egyházközség tagjai. A templomtornyot 22 és fél millió forintból újították fel, illetve a vakolatot 4 millió forintból víztelenítették és színezték. A pályázatból megmaradt pénzből rövidesen az orgonát szeretnék karbantartani.
2019-11-28 |
Felújítják a szendrői református templom harangtornyát. Talán kevesen tudják, hogy Lorántffy Zsuzsanna fejedelemasszony ajándékozta az 1630-as években a telket a református gyülekezetnek templom és parókia építése céljából.
2019-11-20 |
Teljesen megújult a református templom és környéke Monokon. A munkálatok során sikerült megakadályozni az épület vizesedését, fűtéssel látták el a padokat, újrafestették a falakat, valamint a templom kertet parkosították. A felújítást az egyik gyülekezeti tag támogatásával valósította meg az egyházközség.
2019-11-08 |
Belső és külső megújulásért adott hálát a körösladányi gyülekezet. Kovács Tibor három éve szolgál a Körösladányi Református Egyházközségben. Ez idő alatt rengeteg programot szerveztek a lelki megerősödés érdekében, a közelmúltban megújulhatott a templom is. Az elmúlt három év eseményeiről beszélgetettünk a gyülekezet lelkészével.
2019-10-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt