2019-10-04 |
...
1931 óta emlékeznek meg az állatokról, Assisi Szent Ferenc halálát követő napon, október 4-én. Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentje 1226. október 3-án az itáliai Porciunkulában halt meg. 1228. július 16-án IX. Gergely pápa szentté avatta, és ünnepét azonnal felvették a római naptárba, október 4-i dátummal, majd jó 700 évvel később az állatok világnapjává vált a dátum.

A világnapon ma már nemcsak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Pedig a helyes és felelő állattartás mindenki érdeke, az embereké és az állatoké is.

Közeleg a tél, és vele együtt a hideg is, amelyre a kutyusoknak és a cicusoknak is fel kell készülni. Mivel felelősek vagyunk értük, és függnek tőlünk, ebben nekünk is segítenünk kell. Szili Évával, a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének elnökével arról beszélgettünk az Európa Rádióban, hogy mit tegyünk, hogy kedvencünknek zökkenőmentes legyen a téli átállás.

 

Kiemelés:Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt