Ebben az évben május 13-án tartják az Emlékhelyek Napját, amikor minden a magyarság számára fontos nemzeti, illetve történelmi emlékhely plusz figyelmet kap. A szombati alkalommal különböző programokkal, eseményekkel mutatkoznak be ezek a különleges helyszínek a látogatóknak.
0:00
0:00
2023-05-11 |
Az elmúlt év decemberének végén már 26. alkalommal vághattak neki a túrázók az országosan is az egyik legjelentősebb, a két vármegyeszékhelyt – Miskolcot és Egert – a Bükk-hegységen keresztül összekötő teljesítménytúrának, a TORTÚRA 65-nek. Minden eddiginél többen neveztek a megmérettetésre, több mint 500 versenyző állt rajthoz. 
2023-03-17 |
A közlekedési kultúra ugyanis létező fogalom, amelynek kialakítása és elmélyítése nemzeti ügy. Ennek felismerése vezetett oda, hogy a szaktárca és társszervezetei a civilekkel karöltve 2015. május 11-én kezdeményezték „A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” című esemény megtartását.
2022-05-14 |
A sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum különleges, Hátsó füves – egy eltűnő futballvilág képei – című kiállítás, valamint az ahhoz kötődő Harmadik Félidő Bisztró rendezvényei körül kialakult baráti kör labdarúgó gárdája olyan zempléni futballpályákra látogat el, ahol megszűnt a labdarúgó csapat. Erre az egy napra igazi futball ünnepet szerveznek az érintett településre.
0:00
0:00
2022-04-14 |
Kisari Károly, a civil szervezet alapítója, elnöke 24 éve hozta létre a szervezetet, azóta nagyon sok, a betegségben érintett családnak segítettek.
2022-03-18 |
Rétközi Disznótoros és Hájas Sütemények Fesztiváljára várják az érdeklődőket ezen a hétvégén Papon. Turóczi Zsolt, a rendezvényt szervező, Táncolj és Mulass Velünk Közhasznú Egyesület elnöke rádiónknak elmondta: a civil szervezet helyi termékeket bemutató rendezvényén szeretné megismertetni a fesztiválra látogatókkal a hagyományos rétközi falusi disznóvágást és a böllérkedést. Tíz főzőcsapatot és közel kétezer látogatót várnak a kétnapos eseményre.
2022-02-18 |
A Magyar Házak gondolata, ötlete dr. Szabó Pál Csaba történésztől származik. A cél az, hogy a külhoni magyar nemzetrészek szomszédságában legyen olyan intézmény, ami felvállalja a külhoni értékek anyaországi felmutatását, népszerűsítését.
2021-02-05 |
A pandémiás helyzethez alkalmazkodva elsősorban online bejelentkezésekkel, kerekasztal beszélgetésekkel ünnepelnek a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok február elsején- mondta rádiónknak Kalász Ágnes, a miskolci székhelyű Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület munkatársa.
2021-01-31 |
A város abból a célból alakította, hogy legyen egy külső gazdasági társaság, amely eseményeket szervez, létesítményeket üzemeltet, és összefogja a város sportolóit. Azóta több mint 30 világesemény volt Debrecenben, létesítmények épültek, 11 szakosztály működik, több mint ezren sportolója van a Sportcentrumnak. A múltról, a jelenről és a tervekről szól most következő beszélgetésünk.
2020-08-05 |
1931 óta emlékeznek meg az állatokról, Assisi Szent Ferenc halálát követő napon, október 4-én. Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentje 1226. október 3-án az itáliai Porciunkulában halt meg. 1228. július 16-án IX. Gergely pápa szentté avatta, és ünnepét azonnal felvették a római naptárba, október 4-i dátummal, majd jó 700 évvel később az állatok világnapjává vált a dátum.
2019-10-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt