Meggykutatás a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem kutatói olyan technológiát dolgoztak ki, amely a meggy antocianin-tartalmának kinyerésével lehetővé teszi egy új élelmiszer-kiegészítő fejlesztését
2022-11-26 |
...
Az intézmény és a Sorapharm Kft. közös konzorciuma több mint másfél milliárd forint uniós támogatást nyert a projekt megvalósításához. A kutatás során fejlesztett étrendkiegészítő gélt a napokban vette nyilvántartásba az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

A meggy - jelentős antibakteriális hatásának köszönhetően - kiemelt szerepet kaphat a szájhigiénében, mivel biológiailag aktív hatóanyagai számos baktériummal szemben hatásosnak bizonyultak. Gátolja a fogszuvasodást, preventív hatással bír a gyulladásos betegségekre, a vastagbél- és prosztatagyulladásra, csökkenti a csont-ízületi gyulladás okozta fájdalmat, illetve izomfájdalmakat, hasznos kiegészítője lehet sportolók étrendjének is. 

Kiemelés:
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt