2022-08-25 |
...
0:00
0:00
Már megkezdődött a korai érésű szőlőfajták szüretelése hazánkban. Miskolcon az avasi, illetve a görömbölyi pincesoron számos borász kezd bele a szüretelés után a borkészítés következő fázisába, az erjesztésbe. Ez az időszak azonban fokozott odafigyelést igényel a gazdáktól, hiszen must erjedése során mustgáz szabadul fel, mely kiszoríthatja a levegőt a borospincéből, mely tragédiát is okozhat.

Hazánkban évente 40-50 alkalommal riasztják ilyen esethez a tűzoltókat. A riasztások jelentős részénél azonban már nem tudnak segíteni, mert nagyon gyorsan létrejön a mérgezés, az eszméletvesztés és beáll a halál. Az ilyen balesetek azonban megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal megelőzhetőek. Hogy mire kell figyelni, arról Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tájékoztat bennünket.

Kiemelés: Főoldali kiemelés



Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt