Czupper András az István Nádor Borlovagrend Nagymestere rádiónknak elmondta, hogy a Bükkaljai borokból és a Tokaj-hegyaljaiból így nem lesz hiány. Emellett a borlovagrend élete is tartalmasan alakult az őszi időszakban tanulmányi utakra és versenyekre látogattak el Magyarországon és külföldön egyaránt.
2023-11-06 |
Azokon a parcellákon, ahol a tavalyi év szerint csak kevés védelmet nyújtottak idén is a szőlőnek csekély mértékű hozamra számíthatnak a gazdák. A szakemberek szerint ahol mindent megkapott a szőlő ott nem a mennyiséggel, hanem inkább a minőséggel lesz probléma. A szüret egy hónap múlva kezdődhet a zenittel, majd a cserszegi fűszeres következik.
2023-08-22 |
Átadták a felújított Rákóczi szüretelőházat Tarcalon, amely turisztikai célokat szolgál majd. Az avatásra összehívott esemény egyben a zárórendezvénye volt egy 3,5 milliárdos fejlesztési programnak, amely a Tokaj Borvidék világörökségi kulurtáj úgynevezett magterületét érintette.
2023-07-10 |
A magyar szőlészet két kiemelkedő alakjára, Mathiász Jánosra és Kosinsky Viktorra emlékeztek a szervezők és a résztvevők azon a szakmai konferencián, amelyet a Tokaj-Hegyalja Egyetem hívott életre Tarcalon, a Rákóczi Szüretelőházban. Mint elhangzott, mindketten sokat tettek egyebek mellett azért is, hogy a szőlőgyökértetű, vagyis a filoxéra járvány után újra szőlővel népesüljön be Tokaj-Hegyalja.
2023-03-06 |
Tizedik alkalommal szervezik meg a BORUMOT, a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumát, amelyet az utóbbi években a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervez. A márciusi találkozónak Horvátország, azon belül is Csúza települése ad otthont.
0:00
0:00
2023-02-02 |
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a tíz éves átlagnál gyengébb szőlőtermést várt idén, azonban egy jókor jött időjárási tényező kicsit javított a helyzeten, de még így gyengének mondható ez az esztendő. A HNT 2,6 milliárd forint összértékű pályázatot ír ki, melynek célja a magyar eredetvédelmi rendszer népszerűsítése, különösen a fiatal felnőttek körében. A promóciós kampány várhatóan jövő év tavaszán indul.
0:00
0:00
2022-10-16 |
A program díszvendége volt Nagy István agrárminiszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, valamint Hajdúszoboszló városa.
2022-10-05 |
Már megkezdődött a korai érésű szőlőfajták szüretelése hazánkban. Miskolcon az avasi, illetve a görömbölyi pincesoron számos borász kezd bele a szüretelés után a borkészítés következő fázisába, az erjesztésbe. Ez az időszak azonban fokozott odafigyelést igényel a gazdáktól, hiszen must erjedése során mustgáz szabadul fel, mely kiszoríthatja a levegőt a borospincéből, mely tragédiát is okozhat.
0:00
0:00
2022-08-25 |
Az elmúlt egy esztendőben több komoly változás is történt a korábbi állami tulajdonú Grand Tokaj Zrt. életében. A Tokaj Borvidék meghatározó borászati cége tavaly nyáron bekerült a Tokaj-Hegyalja Egyetemet működtető alapítvány portfóliójába, majd januártól új vezérigazgató került a társaság élére. Rábai László és csapata az elmúlt fél évben azon dolgozott, hogy elkészítse azt a stratégiát, amely meghatározza a Grand Tokaj következő éveinek munkáját. A vezérigazgató hasonló területről érkezett a tokaj-hegyaljai cég élére.
2022-07-14 |
A gyógyszeripari vállalkozásáról ismert Béres-család egy kellemes délutánra hívta össze mindazokat, akik közel állnak hozzájuk, valamint valamilyen módon hozzájárultak a szőlőbirtok sorsának alakulásához.
2022-06-16 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt