A sokszínű rendezvény élettel töltötte meg a kiváló borok városát – közölte rádiónkkal a szervező Tokaj Kincsei Egyesület részéről Héri Tamás.
2020-09-22 |
Legalább is a korai fajták, például a zenit esetében - mondják a szőlészek. A felvásárlási árak azonban gyalázatosak
2020-09-20 |
Elmarad az idei tolcsvai borfesztivál – jelentette be a legnagyobb közösségi oldalon a szervező tolcsvai önkormányzat. Nemcsak ez a rendezvény esik áldozatául ebben az esztendőben a koronavírus járványnak és bizony a vészhelyzetet megsínylik a hely szállásadók és borászatok is. Ezekről beszélgetünk most a tokaj-hegyaljai település polgármesterével, Csoma Ernővel.
2020-04-16 |
Megérzi a világjárvány okozta válságot a hazai borágazat is. Dr. Molnár Péter, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke azt mondja, a boreladás három hazai lábából kettő, vagyis a borturizmus, valamint az éttermi értékesítés szinte teljesen leállt, egyedül az áruházláncok és a kiskereskedelem viszik a borokat. Az exportban tapasztalható folyamatok azonban azt mutatják, hogy kezd újjáéledni a keleti piac, vagyis ismét rendelnek borokat Kínába és Dél-Koreába is. A régi rendelés állomány visszaépülése a járvány előtti szintre viszont borítékolhatóan hosszú folyamat lesz.
2020-03-25 |
A ménesi-borvidékkel ismerkedhetett meg Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Kalandozások a Tokaj-hegyaljai borvidéken című boros-gasztronómiai rendezvénysorozatának közönsége.
0:00
0:00
2020-02-14 |
Idén a Tokaj-hegyaljai Erdőbényei Református Egyházközség ad otthont a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumának március 6 és 8 között. A BORUM programjainak kiemelt eleme a borverseny. A szakmai zsűri döntése alapján a nyertes italok egy évig viselhetik a “Magyarországi Református Egyház bora” és a “Református Közéleti és Kulturális Alapítvány bora” kitüntető címet. A jelentkezési határidő február 16-a. A református borászok találkozójáról Zila Gáborral, a szervező Református Közéleti és Kulturális Alapítvány titkárságvezetőjével beszélgettünk.
0:00
0:00
2020-01-23 |
Új rendezvénysorozatot indított a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeuma, Kávéházi borestek címmel. Az eseményen környékbeli borászok mutatják be borászatukat, munkájukat, miközben a közönség megkóstolhatja boraikat. Az első boresten Szilágyi László újhelyi borász mutatkozott be, akinek két bora is szerepel hazánk egyetlen Michelin csillagos éttermének ajánlatában.
0:00
0:00
2019-12-03 |
A Tokaji Borvidék a huszonegyedik századba lépett azzal a beruházás sorozattal, amelyet 2016 és 2019 között a kormány hazai forrásból biztosított 8,2 milliárd forintos támogatásával valósítottak meg a borvidék szereplői – közölte az agrárminiszter Bodrogkisfaludon a szolgáltató borászati központ és beszerzési központ átadásán. Dr. Nagy István a több beruházást magába foglaló, a létesítmény átadásával együtt lezáruló projekt két legnagyobb erényének a programot övező összefogást, valamint a fejlesztések eredményeként a borok remélt minőségi javulását említette.
2019-11-19 |
Almási Tamás rendező „Folyékony Arany” című, a tokaji aszú készítésének körülményeit bemutató filmjét vetítették le a napokban Sárospatakon. A bemutatót dr. Stumpf István egykori kancelláriaminiszter, alkotmánybíró, a város díszpolgára nyitotta meg, aki a filmmel már akkor kapcsolatba került, amikor téma feldolgozásának ötlete felmerült. Az eseményt követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra is, hogy a film szereplőivel beszélgessenek.
0:00
0:00
2019-10-31 |
Van aki már túl van rajta, van aki még most kezdte. Mád határában a Király dűlőn sokan leszedték már a muskotályt és szedik a furmintot, a hárslevelűt. De azok, akik a hagyományos és nem a reduktív eljárást részesítik előnyben egészen eddig kint tartották a muskotályt- az eredmény pedig 30 fokos must.
2019-10-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh