Czupper András az István Nádor Borlovagrend Nagymestere rádiónknak elmondta, hogy a Bükkaljai borokból és a Tokaj-hegyaljaiból így nem lesz hiány. Emellett a borlovagrend élete is tartalmasan alakult az őszi időszakban tanulmányi utakra és versenyekre látogattak el Magyarországon és külföldön egyaránt.
2023-11-06 |
Idén is megrendezték Hercegkúton a hagyományos, immár 13. alkalommal megrendezett nemzetiségi pincefesztivált. Ezen a rendezvényen a német gyökerekkel rendelkező település minden esztendőben a hagyományaiból, gasztronómiájából, valamint a helyi borászok nedűiből nyújt ízelítőt a látogatóknak.
2023-08-22 |
Azokon a parcellákon, ahol a tavalyi év szerint csak kevés védelmet nyújtottak idén is a szőlőnek csekély mértékű hozamra számíthatnak a gazdák. A szakemberek szerint ahol mindent megkapott a szőlő ott nem a mennyiséggel, hanem inkább a minőséggel lesz probléma. A szüret egy hónap múlva kezdődhet a zenittel, majd a cserszegi fűszeres következik.
2023-08-22 |
Huszonkét borkóstolóhely, széles körű gasztronómiai kínálat és számtalan program. Ezeket nyújtotta látogatóinak a „nagykorúvá” vált, 18. Tolcsvai Borfesztivál. A rendezvény megnyitóján Bódisz Attila járt, ő készítette a következő összeállítást, amelynek elején Csoma Ernőt, Tolcsva polgármesterét hallják.
2023-08-17 |
A Debreceni Bor- és Jazznapok, Magyarország legrégebben, már 1972 óta működő jazzfesztiválja. Idén három zenei színpadon léphetnek fel a hazai, jazz műfajban alkotó muzsikusok és zenekarok, 40-nél is több formáció mutatkozik be augusztus 3 és 6 között a Nagyerdőn. Hazánk mind a 6 borrégiója és 22 borvidéke jelen lesz a fesztiválon 67 borászat képviseletében.
2023-07-21 |
Rekordszámú, 257 tételt neveztek a borászok a Sárospataki Hegyközség idei, immár 21. borversenyére. Jarecsni János, a hegyközség elnöke a Sárospataki Borfesztivál keretében megtartott esemény megnyitóján elmondta: a pataki a térség egyik legjelentősebb borversenyévé nőtte ki magát, amelyre a korábbi évekhez hasonlóan most is rekordszámú bortétel érkezett
2023-07-18 |
Tizedik alkalommal szervezik meg a BORUMOT, a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fórumát, amelyet az utóbbi években a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervez. A márciusi találkozónak Horvátország, azon belül is Csúza települése ad otthont.
0:00
0:00
2023-02-02 |
A versenyre magánfőzők és bérfőzetők jelentkezhetnek november 3-ig. A Tokaj-Hegyalja magasabb fokon elnevezésű eseményt Tállyán rendezik meg november 5-én, szombaton, ahol neves zsűri bírálja el a párlatokat.
2022-10-28 |
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a tíz éves átlagnál gyengébb szőlőtermést várt idén, azonban egy jókor jött időjárási tényező kicsit javított a helyzeten, de még így gyengének mondható ez az esztendő. A HNT 2,6 milliárd forint összértékű pályázatot ír ki, melynek célja a magyar eredetvédelmi rendszer népszerűsítése, különösen a fiatal felnőttek körében. A promóciós kampány várhatóan jövő év tavaszán indul.
0:00
0:00
2022-10-16 |
A program díszvendége volt Nagy István agrárminiszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, valamint Hajdúszoboszló városa.
2022-10-05 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt