Sikeres a Paktum program
A Hajdú-Bihar megyei önkormányzat több mint 1,2 milliárd forintos projektet valósíthatott meg a foglalkoztatási együttműködés fejlesztésére
2021-05-30 |
...
Az elmúlt európai uniós ciklus, a 2014-2020-as időszak egyik kiemelten támogatott területe volt Hajdú-Biharban a munkahely teremtés, munkahely megőrzés. A megyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből több mint 1,2 milliárd forintos projektet valósíthatott meg a foglalkoztatási együttműködés fejlesztésére.

Létrehozták a Paktumot a támogatott célcsoportok és a gazdasági szereplők összefogására, képzések, tájékoztatók, tanácsadások szervezésére; és a debreceni Megyeháza épületében kialakították a tevékenységeket koordináló Paktumirodát. Ennek köszönhetően mintegy kétezer ember kapott eddig segítséget. A program sikerét mutatja az is, hogy a napokban további 400 millió forint plusz támogatást kapott Hajdú-Bihar megye erre a célra. És már az is körvonalazódik, hogyan tudják folytatni mindezt a következő uniós ciklusban. Tasi Sándort, a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés alelnökét kértük értékelésre.

Kiemelés:Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt