Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján megnyitotta kapuit a teljes egészében megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont Sátoraljaújhelyen. A Rákóczi Szövetség közössége olyan értékkel gazdagodott, ami reményeik szerint a következő évtizedekben szolgálni tudja a magyar fiatalok találkozásait, élményeit és a felnövekvő generációk nemzettudatát.
2021-06-08 |
Minderre az a közel 360 millió forintos pályázat nyújtott lehetőséget, amelyet a fenntartó Sárospataki Tankerületi Központ nyert el a fejlesztésre. Az átadási ünnepségen Szebeni Endre polgármester elmondta: régóta vártak erre a beruházásra.
2021-06-02 |
Folyamatosan fejlődik Nyíregyháza-Jósaváros városrész, ahol az elmúlt időszakban is több olyan beruházás valósult meg, amely az ott élők mindennapjait teszi komfortosabbá és élhetőbbé. Nagy Szabina a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú egyesület elnöke rádiónknak azt is elárulta, milyen programokkal készülnek gyermeknapra és nyárra, hiszen egyre több olyan eseményt igyekeznek életre hívni, amelyben fő szerepet kapja az érzékenyítés, az egészséges életmód és a szemléletformálás.
2021-05-30 |
Az elmúlt európai uniós ciklus, a 2014-2020-as időszak egyik kiemelten támogatott területe volt Hajdú-Biharban a munkahely teremtés, munkahely megőrzés. A megyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből több mint 1,2 milliárd forintos projektet valósíthatott meg a foglalkoztatási együttműködés fejlesztésére.
2021-05-30 |
Letették az edelényi iparterület alapkövét. A több mint 720 millió forint állami és európai uniós pénzből épülő tíz hektárnyi iparterület iránt már négy vállalat is érdeklődik. Jövő tavasszal megkezdődhet az ide érkező vállalkozások betelepülése.
2021-04-28 |
A karcsai önkormányzat egyszerre igyekszik figyelni a település fejlesztésére, valamint a helyi gazdasági alapok erősítésére. Ezt több, egymás mellett futó program is igazolja. Ezekről beszélgettünk Milinki László polgármesterrel
2021-04-17 |
Ez egy újabb eleme az újhelyi hegyeket érintő turisztikai fejlesztésnek. Erről, s egyéb aktuális hírekről beszélgetünk Dankó Dénessel, a város alpolgármesterével.
2021-04-15 |
Lezárult a tervpályázat, amit az önkormányzat írt ki a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő és hozzá kapcsolódóan a régi uszoda attrakciófejlesztésére. Három pályamű érkezett be, közülük a nagyerdei strandot is megálmodó Bordás Péter, a Bord Építész Stúdió Kft. terveit választotta a legjobbnak a bíráló bizottság. Így várhatóan ezek alapján újulhat meg a két egység 2024-re, állami támogatással, a Kisfaludy Program keretében.
2021-04-15 |
Több mint 8 milliárd forintos fejlesztési csomag érkezik Sátoraljaújhelybe, jelentette be a napokban Wáberer György a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztési Program megvalósításával megbízott kormánybiztos. A fejlesztésekről Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestert kérdeztük, akivel az illegális szemétlerakatok felszámolásáról, a tavaszi útfelújításokról és az aktuális járványhelyzetről is beszélget
2021-04-11 |
Olyan kerékpárutat terveztek meg, amely összeköti Miskolcot és Egert, felfűzve erre a Bükkalja településeit (Miskolcot, Kisgyőrt, Harsányt, Borsodgesztet, Sályt, Tibold­darócot, Tardot, Bogácsot, Szomolyát és Egert)– mondta el Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke. A tervezett útvonal kifejezetten családbarát lesz távol a forgalmas utaktól.A kerékpárúterdőkön, régi mezőgazdasági utakon, szántóföldek mellett, szőlők és tavak mentén keresztül vezet majd.
2021-03-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh