A Hajdú-Bihari Termékdíjat immár második alkalommal hirdette meg a vármegye önkormányzata. A szakavatott zsűritagok szeptember 15-ig várják a mezőgazdasági, élelmiszeripari kézműves termékeket. A cél, hogy létrejöjjön egy igazi márka és a termékek a gyártótól közvetlenül a fogyasztókhoz kerüljenek.
2023-09-07 |
A vármegye tiszti főorvosa tájékoztatta legutóbbi ülésén a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzatot az itt élők 2022-es egészségi állapotáról. Az adatokat a KSH eredményei és a legutóbbi népszámlálás alapján értékelték. Az egészségi állapot mindenkor függvénye a gazdasági fejlődésnek és az életszínvonal alakulásának. Ebben a vizsgálatok alapján kiemelkedik Debrecen, de jónak mondható a többi járási körzet is. A korábbi jellemző betegségek, mint a szívinfarktus után ma a leggyakoribbak a stroke és a daganatok.
2023-08-02 |
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete tisztújító küldöttgyűlést tartott június 29-én, amikor a Vöröskereszt-világnapi megemlékezés keretében elismeréseket is átadtak. A rendezvényen az országos igazgatóság által odaítélt Év Médiatámogatója díjat az Európa Rádió debreceni szerkesztősége kapta. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének igazgatója Ujvárosy Andrásné beszélt a jövőbeni tervekről.
2021-07-06 |
Az elmúlt európai uniós ciklus, a 2014-2020-as időszak egyik kiemelten támogatott területe volt Hajdú-Biharban a munkahely teremtés, munkahely megőrzés. A megyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből több mint 1,2 milliárd forintos projektet valósíthatott meg a foglalkoztatási együttműködés fejlesztésére.
2021-05-30 |
A háziorvosok először február 4-én vettek részt az oltási kampányban. Azokban a praxisokban, ahová jutott a Moderna vakcinákból 10-10 embert tudtak fogadni, a legidősebb korosztályból. Emellett körzetenként 6-6 pácienst küldhettek be a megyei oldópontokra, ahol a Pfizer-Biontech hatóanyagát kaphatják meg, Hajdú-Biharban erre szombaton kerül sor. Az első tapasztalatok jók, és ez alapján később még gyorsabban, akár nagyobb tömegben is hatékonyan el tudják végezni ezt a feladatot - értékelt Dr. Kovács Eszter debreceni háziorvos, aki megyei háziorvosi kollegiális vezetőként a többi körzettel is tartja a kapcsolatot.
2021-02-07 |
Jelentős kerékpárút fejlesztéseket valósított meg a tavalyi évben uniós és hazai források felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A beruházások térségünket is érintették, és turisztikai szerepük mellett az is fontos, hogy összeköttetést biztosítanak a határon átnyúló közlekedésben. Az egyik legjelentősebb fejlesztés, amit 2020-ban átadtak a 3.3milliárd forintból elkészült Tiszafüred-Poroszló közötti szakasz. Ugyancsak tavaly vehették birtokba a kerekezők a Tépétől Berettyóújfaluig vezető több mint 8 kilométeres részt, ami a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút fontos eleme. Az építkezések idén folytatódnak, országszerte mintegy 70 kilométernyi biciklis úton dolgoznak jelenleg is.
2021-02-02 |
Lelkészcsaládban nevelkedett. Hitben édesapja és bátyja állt példaként előtte. 18 év esperesi szolgálat után adja át helyét utódjának Nagy Zsolt a Bihari református Egyházmegye esperese, aki ezután is a biharkeresztesi gyülekezetben teljesít majd szolgálatot.
2021-01-08 |
A Bihari Állami Gondozottak Egyesületének munkatársai új programokat szerveztek az állami gondozott fiatalok megsegítésére, és igyekeztek a járvány idején is valamilyen formában megvalósítani a hagyományos rendezvényeket, támogatva a családokat, gyermekeket.
2021-01-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola