A Hajdú-Bihari Termékdíjat immár második alkalommal hirdette meg a vármegye önkormányzata. A szakavatott zsűritagok szeptember 15-ig várják a mezőgazdasági, élelmiszeripari kézműves termékeket. A cél, hogy létrejöjjön egy igazi márka és a termékek a gyártótól közvetlenül a fogyasztókhoz kerüljenek.
2023-09-07 |
A vármegye tiszti főorvosa tájékoztatta legutóbbi ülésén a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzatot az itt élők 2022-es egészségi állapotáról. Az adatokat a KSH eredményei és a legutóbbi népszámlálás alapján értékelték. Az egészségi állapot mindenkor függvénye a gazdasági fejlődésnek és az életszínvonal alakulásának. Ebben a vizsgálatok alapján kiemelkedik Debrecen, de jónak mondható a többi járási körzet is. A korábbi jellemző betegségek, mint a szívinfarktus után ma a leggyakoribbak a stroke és a daganatok.
2023-08-02 |
A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete tisztújító küldöttgyűlést tartott június 29-én, amikor a Vöröskereszt-világnapi megemlékezés keretében elismeréseket is átadtak. A rendezvényen az országos igazgatóság által odaítélt Év Médiatámogatója díjat az Európa Rádió debreceni szerkesztősége kapta. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének igazgatója Ujvárosy Andrásné beszélt a jövőbeni tervekről.
2021-07-06 |
Az elmúlt európai uniós ciklus, a 2014-2020-as időszak egyik kiemelten támogatott területe volt Hajdú-Biharban a munkahely teremtés, munkahely megőrzés. A megyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből több mint 1,2 milliárd forintos projektet valósíthatott meg a foglalkoztatási együttműködés fejlesztésére.
2021-05-30 |
Pajna Zoltán június 10-től az Önkormányzati Érdekegyeztető Tanács társelnöki posztját is betölti. A szervezetről és a pozícióról Pajna Zoltánnal Buzás Bori beszélgetett.
2020-06-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt