Szükség van a pedagógusok bérének rendezésére
Papp Kornélt, a Zsinati Oktatási Iroda korábbi vezetőjét választotta új elnökének az Országos Református Tanár Egyesület
2022-12-20 |
...
Papp Kornél számos feladatot lát maga előtt: rövidtávon több száz új tagot szeretne bevonni az egyesületbe, erősíteni a református pedagógusok érdekképviseletét, ezt kiterjesztenék a hittanoktatókra is, és új elemként a tanárok mellett kifejezetten a református iskolák intézményi szintű érdekképviseletét is felvállalná az Országos Református Tanár Egyesület.

Az interjúban nem kerüljük meg az aktuális kérdéseket sem: így lesz szó az oktatás körüli demonstrációkról is. Papp Kornél szerint a tüntetéseknek politikai motivációjuk van, amitől jobb lenne távol tartani a református iskolákat. De szerinte is szükség lenne a pedagógusok bérének rendezésére, és arra, hogy ne csak százalékokról szóljon az emelés, hanem kössék a mindenkori minimálbérhez a tanárok bérét, vagyis, ha emelkedik a minimálbér, azzal a mértékkel a pedagógusok bére is növekedjen. Papp Kornéllal, az Országos Református Tanár Egyesület új elnökével beszélgettünk.

Kiemelés:
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt