Júliusban a tanévkezdete előtt megközelítőleg ötszáz pedagógus álláshely volt betöltetlen Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. Tamás Hermina, a Pedagógusok Szakszervezetének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szerint a hiány, több okra vezethető vissza. Az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent a pedagóguspálya presztízse. Az anyagi megbecsüléssel is adódnak problémák. Ezenfelül életbe lépett az új pedagógus-életpályatörvény, melynek 2024. január 1-jén lép hatályba minden passzusa.
2023-09-14 |
A nyíregyházi, de jándi születésű pedagógus, Fehér Ildikó helytörténeti- és családfakutatásai egybefonódnak, egyiket a másik után végzi, és tanítványai érdeklődését is felkelti. Motiválja őket arra, hogy érdemes többet tudni a tananyagnál. Talán ez motiválta Ildikót is, amikor eldöntötte – már egészen korán, hogy pedagógus lesz.
2023-07-13 |
Minden év júniusának első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük, idén ez a nap június 4-re esik. Mai magazinunkban egy kivételes tehetségű, a hivatásának élő, rendkívül szerteágazó tevékenységet folytató pedagógust ismerhetnek meg hallgatóink, aki éppen kerek 60 éve áll a katedrán
0:00
0:00
2023-06-01 |
Papp Kornél számos feladatot lát maga előtt: rövidtávon több száz új tagot szeretne bevonni az egyesületbe, erősíteni a református pedagógusok érdekképviseletét, ezt kiterjesztenék a hittanoktatókra is, és új elemként a tanárok mellett kifejezetten a református iskolák intézményi szintű érdekképviseletét is felvállalná az Országos Református Tanár Egyesület.
2022-12-20 |
Hallottak már olyan demonstrációról, ahol együtt imádkoztak a résztvevők? Az egyházi iskolák tanárai által szervezett Tanárballagás pont ilyen volt. Csepregi András evangélikus lelkész azért imádkozott, hogy a pedagógusok találjanak sok örömet a hivatásukban.
2022-11-27 |
Példaértékű és elhivatott pedagógusi munkája, valamint a diákokkal való empatikus kapcsolata alapján vehette át Miskolc Pedagógiai díját a város napján Szúnyogh Péter. 32 éve tanít a Bársony János Általános Iskolában matematikát és technikát, illetve évtizedek óta Diákönkormányzati vezető.
2022-06-20 |
Debrecenben, a Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában rendezte meg első Csoda.Gyerek Tehetség Konferenciáját a Református Pedagógiai Intézet.
2022-04-27 |
A város és a környék pedagógusainak kínálnak egészségvédelem témájú programokat. Legutóbb az elsősegélynyújtásról beszéltek, azon belül is az újraélesztés és az elsősegélynyújtás volt a téma.
2022-04-05 |
„Nagyon hosszú időt töltünk együtt a gyerekekkel és a személyiségük megismerése és annak a fejlesztése az elsődleges. Arra törekszünk, hogy ne egy tanár-diák viszonyt érezzenek.” – ezt vallja Téglásiné Nagy Éva, a Jókai Mór Református Általános Iskola tanítónője, akit nemrégen – munkája elismeréseként - Vietórisz József-díjjal tüntetett ki a nyíregyházi önkormányzat.
2021-10-28 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt