Ki és milyen módon jogosult a megfelelő táppénzre? Az oltás megjelenésével a Pedagógusok Szakszervezete minden kollégát arra biztat, ha teheti, minél hamarabb olttassa be magát. A részletekről Molnár Zoltán a Pedagógus Szakszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke számol be.
0:00
0:00
2021-01-09 |
Sok iskola és óvoda keres pedagógusokat, több mint 200 tanár, tanító és óvodapedagógus állás betöltetlen még megyénkben. Molnár Zoltán, a Pedagógusok Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke szerint a hiány, mint probléma több okra vezethető vissza. Az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent a pedagóguspálya presztízse. Az anyagi megbecsüléssel is adódnak problémák. Igaz, a pedagógus-életpályamodell jól indult, de az, hogy a béremelés mértékét nem az aktuális minimálbérhez kötik, hátrányosan érinti a pedagógustársadalmat.
2020-09-02 |
A kormány által januárban bevezetett új nemzeti alaptanterv és a júliusi 10%-os pedagógus béremelés foglalkoztatja a szférában dolgozók életét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógus Szakszervezet elnökét Molnár Zoltánt kértük meg, hogy foglalja össze, jelenlegi helyzetben a pedagógus életpálya nehézségeit és ezekre kitalált megoldásokat, elképzeléseket. Illetve a kormány által bevezetni kívánt béremelést fejtette ki részletesebben.
0:00
0:00
2020-03-10 |
Tanár vagy pedagógus? Esetleg tanár és pedagógus? A két fogalmat a köznyelvben szinonimaként használjuk, holott jelentéstartalmuk között nagyon sok különbség van. Aki azt mondja magáról, hogy pedagógus, annak ez hivatást jelent, aki viszont tanárként hivatkozik magára, annak ez szakma – legalábbis Héjjas Györgyi szerint, aki 30 éve van a pályán.
2019-10-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh